Головна Новини Суспільство Кримінал У військові частини однієї з областей України постачали небезпечні для здоров’я продукти
commentss НОВИНИ Всі новини

У військові частини однієї з областей України постачали небезпечні для здоров’я продукти

Поліцейські підозрюють постачальника у шахрайстві з харчами для військових в Івано-Франківську

17 вересня 2024, 14:08
Поділіться публікацією:

Поліція Івано-Франківщини повідомила про підозру підряднику, який постачав неякісні харчові продукти для військових частин в області. За даними слідства, замість обіцяного вершкового масла, підрядник надав дешевий спред з пальмовою олією, що створювало загрозу для здоров’я. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

У військові частини однієї з областей України постачали небезпечні для здоров’я продукти

Поліцейські підозрюють постачальника Фото: Нацполіція

Згідно з угодою на суму 10 мільйонів гривень, постачальник мав забезпечити військові частини справжнім вершковим маслом. Однак, як з’ясувалося, замість якісного продукту він передав небезпечний спред за завищеними цінами. Тільки за одним договором завдані збитки становлять близько 580 тисяч гривень.

Використовуючи отримані від постачання кошти, підозрюваний здійснив їх легалізацію через надання "поворотної фінансової допомоги" без фактичного повернення. Нині йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі обласної поліції провели обшуки в офісах фірм і за місцем проживання причетних осіб. Керівнику фірми висунуті обвинувачення за кількома статтями Кримінального кодексу України, включаючи шахрайство і відмивання коштів.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та подальші дії для визначення остаточної суми завданих збитків і притягнення до відповідальності інших осіб, залучених до схем.

У військові частини однієї з областей України постачали небезпечні для здоров’я продукти - фото 2

Нагадаємо, в Україні непоодинокі скандали із закупівлями товарів та послуг. Так, державне підприємство “Медичні закупівлі України” за бюджетні кошти провели чимало закупівель автомобілів швидкої допомоги. Однак авто не отримали або отримали у терміни, що перевищують погоджені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини