Головна Новини Суспільство Кримінал У США роботи-поліцейські вбиватимуть людей: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У США роботи-поліцейські вбиватимуть людей: подробиці

У Сан-Франциско були введені нові правила, згідно з якими роботи поліцейських зможуть використовуватися для ліквідації людей. Дане рішення стало справді безпрецедентним.

28 листопада 2022, 19:50
Поділіться публікацією:

Днями стало відомо про те, що в Сан-Франциско (США) було запроваджено нові протоколи, які дозволять правоохоронцям використовувати роботів-поліцейських для вбивства людей. Це буде можливо тільки в тому випадку, коли копи не матимуть іншого вибору. Про це повідомляє Independent .

У США роботи-поліцейські вбиватимуть людей: подробиці

Робот-поліцейський/ Фото: Independent

Спочатку передбачалося, що роботи, які перебувають на службі у поліцейських, у жодному разі не можуть ліквідувати людей. Законодавці намагалися запровадити жорсткий мораторій на вбивство роботами-поліцейськими людей, проте пізніше це було переглянуто.

"Роботи-поліцейські ніколи не повинні використовуватися як засіб застосування сили проти людей" — саме так говорилось на початку.

Проте зараз правоохоронці вирішили прибрати цей пункт та наділити роботів найвищими повноваженнями. У відредагованому посібнику з використання роботів-поліцейських з'явився пункт про те, що машини будуть використовуватися як смертоносна сила "тільки тоді, коли ризик загибелі офіцерів або цивільних осіб неминучий або переважує будь-який інший варіант доступний SFPD".

Таким чином, роботи-поліцейські зможуть використовуватися в Сан-Франциско для ліквідації людей, які порушили закон. Це рішення викликало великий резонанс у суспільстві та породило численні обговорення. Люди побоюються того, що роботи можуть бути використані неправомірно і довести їхню "похибку" буде неможливо.

Треба зауважити, що дане рішення стане першим випадком, коли роботам буде надано дозвіл на застосування смертоносної сили по відношенню до людей. Зараз у поліцейських у розпорядженні немає роботів, які могли б бути використані як зброя, проте копи з Сан-Франциско мають доступ до робота-поліцейського моделі Remotec F5A.

Саме ця модель була задіяна у спецоперації з ліквідації снайпера у 2016 році у Далласі. Тоді до робота прикріпили вибухівку та використали його, щоб убити снайпера, який застрелив п'ятьох офіцерів.

Законопроект про дозвіл застосовувати роботів-поліцейських як зброю проти людей буде розглянутий наступного тижня.

Раніше "Коментарі" писали про те, що вчені показали, як виглядатиме людина у 3000 році. Постійне використання смартфонів, ноутбуків та інших гаджетів призведе до незворотних наслідків та зовнішність людини у майбутньому значно зміниться.

Читайте також: Майбутнє настало: дрон-таксі здійснив перший політ над Парижем (ВІДЕО).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини