Головна Новини Суспільство Кримінал У прифронтовому місті на Запоріжжі привласнили 1,6 млн грн: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У прифронтовому місті на Запоріжжі привласнили 1,6 млн грн: подробиці

Розтрата коштів: у Запорізькій області працівниці лікарні привласнили бюджетні кошти

сьогодні, 13:52
Поділіться публікацією:

У Запорізькій області викрили розтрату бюджетних коштів у сумі понад 1 620 000 грн. Трьом службовицям лікарні повідомили про підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національної поліції України. 

У прифронтовому місті на Запоріжжі привласнили 1,6 млн грн: подробиці

Ілюстративне фото

У ході розслідування справи слідчі та оперативники викрили діяльність організованої злочинної групи. Правоохоронці встановили, що організувала схему розтрати коштів державного бюджету 43-річна заступниця головного лікаря медичного закладу одного з прифронтових міст. До протиправної схеми жінка залучила двох спільниць-бухгалтерок 54 та 33 років.

“Жінки протягом кількох місяців безпідставно нараховували та виплачували премії родичам і знайомим, які працювали у закладі, але не були медичними працівниками та медпослуги не надавали”, — повідомили у Нацполіції. 

Розтрата бюджетних коштів, внаслідок протиправних дій, становила 1 620 000 грн. 

Трьом зловмисницям слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

Відповідно до статті підозрюваним загрожує покарання у вигляді ув'язнення до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що судді Київського апеляційного суду опиняться на лаві підсудних. Що вони скоїли, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини