Головна Новини Суспільство Кримінал У МВС спростували інформацію про розстріл групи осіб в Чорнобильській зоні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВС спростували інформацію про розстріл групи осіб в Чорнобильській зоні

Мігрантів в зоні відчуження прикордонники не виявляли

2 грудня 2021, 12:38
Поділіться публікацією:

Інформація про те, що військові стріляли в мігрантів, які начебто пройшли через Чорнобильську зону, неправдива. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

У МВС спростували інформацію про розстріл групи осіб в Чорнобильській зоні

Мігранти на кордоні, фото УВКБ у Білорусі

Там зазначають, що мережею Інтернет поширюються фейки щодо того відео, на якому видно групу осіб, в яку стріляють. Відео через тепловізійну камеру розповсюджують деякі інтернет-ресурси. Інформацію з нього трактують так, що це нібито українські військові чи прикордонники з пострілами затримують групи нелегальних мігрантів у зоні відчуження. Відео датоване 29 листопада.

За даними Державної прикордонної служби України, повідомлення про затримання чи постріли в бік мігрантів в зоні Чорнобиля, не відповідає дійсності та є фейковим. Оскільки на територію України не потрапляли мігранти, прикордонники не виявили жодного порушника правил перетину кордону з боку Білорусі.

Прикордонники закликають українців довіряти офіційним джерелам, не поширювати фейкову інформацію. Держприкордонслужба вже спростовувала інформацію про начебто затримання мігрантів з інших країн в Чорнобильській зоні.

Як повідомляв портал "Коментарі", ЄС планує обмежити права мігрантів. Пропозиція Комісії, виконавчого органу ЄС, передбачає дозволити трьом країнам, що межують з Білоруссю, надавати мігрантам притулок в спеціально визначених для цього місцях. Тобто мігранти можуть перебувати в певних пунктах біля кордону. Мігранти втрачають право отримати постійний притулок всередині країн та можуть перебувати в тимчасових пунктах на кордоні до 16 тижнів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини