Головна Новини Суспільство Кримінал У Миколаєві викрили шахрайку, яка ошукувала людей в Інстаграмі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Миколаєві викрили шахрайку, яка ошукувала людей в Інстаграмі

Жінці вдалося ошукати понад 600 людей

27 листопада 2020, 19:06
Поділіться публікацією:








Зловмисники знаходять нові схеми обману в соціальних мережах.

У Миколаєві викрили шахрайку, яка ошукувала людей в Інстаграмі

Фото з відкритих джерел

Співробітники відділу протидії кіберзлочинності повідомляють, що їм вдалося виявити та ліквідувати незаконну діяльність ошуканки. 

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання в жінки, яка обманювала покупців у одній із соціальних мереж. Було вилучено комп’ютерну техніку, засоби накопичення інформації та мобільні телефони, на яких здійснювався вхід до облікових записів, з яких здійснювалися неправомірні операції. Також кіберполіція знайшла сім-карти різних операторів, банківські картки та нотатки з записами, які свідчать шахрайські схеми. Усі речові докази направляються на експертизу.

Повідомляється, що жителька Миколаєва, створювала онлайн-магазини, де продавала неіснуючий одяг. Упродовж своєї незаконної діяльності, злочинниця змінювала дані та перейменовувала свої аканти понад 11 разів. Облікові записи нараховували 7-30 тисяч підписників. Для правдоподібності вона періодично додавала новий асортимент та продавала товар низькими цінами. Це й приваблювало наївних користувачів. Негативні відгуки та коментарі вона просто видаляла з усіх акаунтів, а ошуканих людей додавала в чорний список.


Відтак злочинниці вдалося заробити значну суму ошукавши понад 600 людей з різних куточків країни.  Поліція встановлює усі деталі шахрайської схеми. Нині триває досудове розслідування. Шахрайці загрожує до 8 років за ґратами. 

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що кіберзлочинці крадуть біткоїни заради благодійності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини