Головна Новини Суспільство Кримінал У Львові знайшли склад із викраденими запчастинами до військової авіатехніки
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львові знайшли склад із викраденими запчастинами до військової авіатехніки

Правоохоронці вилучили у двох областях більш як 58 тисяч запчастин на суму понад 250 млн грн

16 грудня 2022, 15:14
Поділіться публікацією:

Правоохоронці виявили склад із викраденими запчастинами до військової авіатехніки, пишуть "Коментарі"за інформацією Офісу Генпрокурора.За даними слідства, із території оборонного підприємства викрадено комплектувальні деталі до військової авіатехніки. Під час обшуків у торговельному павільйоні на одному із ринків Львова правоохоронці знайшли й конфіскували більш як 18 000 запчастин до військової авіатехніки, зокрема літаків МІГ.

У Львові знайшли склад із викраденими запчастинами до військової авіатехніки

З оборонного підприємства поцупили датчики та інші дефіцитні комплектувальні

Також проведено обшук на території іншої області, де виявлено понад 40 000 аналогічних запчастин, технічну документацію, телефони та інші речові докази. Мова йде про датчики та інші комплектувальні, призначені для військової авіатехніки. За попередніми оцінками, вартість вилученого становить понад 250 млн грн.

Невідкладні слідчі дії тривають, вирішується питання щодо призначення низки експертиз та встановлення осіб, причетних до вчинення злочину. За оцінками спеціалістів, вилучені запчастини належать до категорії дефіцитних комплектувальних. Тому буде вирішуватись питання щодо їх якнайшвидшої передачі на потреби ЗСУ.

Як писали раніше "Коментарі", у Пентагоні стверджують, що США не виявили ознак влучення зброї в Україні не в ті руки. У США не було і немає фактів, які б підтверджували, що передане для оборони України озброєння використовується не за призначенням або передається іншим сторонам. Водночас у Пентагоні мають підтвердження, що зброя використовує Україною дуже ефективно у боротьбі з російською агресією, заявив представник Пентагону Патрік Райдер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США планує передати Україні "розумну" зброю. Відтак українці зможуть за допомогою високоточної зброї результативніше нищити ворога.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини