Головна Новини Суспільство Кримінал У Києві затримали запеклих "чорних рієлторів"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві затримали запеклих "чорних рієлторів"

Шахраї привласнили чотири квартири у столиці вартістю 5,5 млн гривень

2 вересня 2021, 15:54
Поділіться публікацією:

У Києві затримали запеклих "чорних рієлторів"

Чорні рієлтори, фото із відкритих джерел

Співробітники Нацполіції України викрили організоване злочинне угруповування, яке за допомогою фізичного й морального насильства заволодівало нерухомістю киян. Наразі кримінальну справу передано до суду. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.


Четверо шахраїв, якими виявились подружжя із сином, а також його подруга впродовж чотирьох років вишукували потенційних жертв із числа самотніх людей похилого віку, а також людей із пагубними залежностями. Заволодівши довірою громадян, члени угруповування умовляли їх начебто за вигідними умовами продати нерухомість, а тим часом пожити на Черкащині.

 

Насправді ж шахраї переоформлювали столичні квартири на себе, а ошуканих киян тримали в нелюдських умовах. Дана злочинна схема спрацювала чотири рази та дозволила злочинцям заволодіти квартирами загальною вартістю 5,5 млн гривень. П’яту купівлю-продаж правоохоронцям вдалося випередити.


Жертвами шахраїв стали  дві жінки та три чоловіка, у віці від 32 до 88 років. Одна з потерпілих зловмисників померла у полоні шахраїв.

 

Поліцейським вдалося затримати трьох із чотирьох учасників угрупування, ще один з них перебуває у розшуку.  

За скоєні злочини затриманим загрожує позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

 

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні спостерігається зріст цін на нерухомість, причому у всіх регіонах країни. Експерти зазначають, що можна вигідно інвестувати в іноземні квартири. Наприклад, в Стамбулі простора квартира коштує приблизно 62 тис. доларів.  Вартість такого житла за умови його здання в оренду окупиться вже через 6 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини