Головна Новини Суспільство Кримінал У Києві та Вінницькій області заробляли на військовозобов'язаних: які схеми використовували
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві та Вінницькій області заробляли на військовозобов'язаних: які схеми використовували

Фігурантам справ оголосили про підозри

сьогодні, 17:53
Поділіться публікацією:

Схеми ухилення від мобілізації за гроші продовжують виявляти в Україні. Протиправні дії викрили у Києві та Вінницькій області. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора. 

У Києві та Вінницькій області заробляли на військовозобов'язаних: які схеми використовували

Фото Офісу Генпрокурора

У Києві та Вінницькій області про підозру оголосили мешканцю столиці, адвокатці та завідувачу відділення лікарні — вони за гроші допомагали військовозобов'язаним уникати мобілізації. 

У Києві місцевий мешканець видавав себе за військовослужбовця і пропонував охочим уникнути мобілізації. “За 8 тис. доларів США він обіцяв працевлаштування до одного з добровольчих військових формувань. Таким чином “клієнт” не підлягав мобілізації та мав можливість безперешкодного перетину кордону”, — пояснили в Офісі Генпрокурора.

Правопорушнику повідомили про підозру у перешкоджання законній діяльності ЗСУ,  інших військових формувань та незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

У Вінницькій області на протиправних діях викрили адвокатку та завідувача відділення лікарні.

Адвокатка пропонувала своїм клієнтам з-поміж військовослужбовців оформити медичні документи, які дають право на звільнення з військової служби за станом здоров’я або переведення до нижчої категорії придатності.

“Надалі завідувач відділення місцевої лікарні видавав їм фіктивні документи про нібито перебування на тривалому стаціонарному лікуванні та діагностування захворювань або травм, що не дають можливості виконувати обов’язки військової служби. Такі “послуги” коштували від 700 до 2800 доларів США”, — йдеться у повідомленні.

Підозрюваним інкриміновано службове підроблення та одержання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 366, ч. 1, 3 ст. 368 КК України). Трьом підозрюваним суди обрали запобіжні заходи.


У Києві та Вінницькій області заробляли на військовозобов'язаних: які схеми використовували - фото 2
У Києві та Вінницькій області заробляли на військовозобов'язаних: які схеми використовували - фото 3
У Києві та Вінницькій області заробляли на військовозобов'язаних: які схеми використовували - фото 4
У Києві та Вінницькій області заробляли на військовозобов'язаних: які схеми використовували - фото 5
У Києві та Вінницькій області заробляли на військовозобов'язаних: які схеми використовували - фото 6

Раніше портал “Коментарі” повідомляв про корупційний скандал у Києві. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини