Головна Новини Суспільство Кримінал У кіберполіції дали поради українцям, як не стати жертвою хакера
commentss НОВИНИ Всі новини

У кіберполіції дали поради українцям, як не стати жертвою хакера

У кіберполіції розповіли, як хакерам вдається обкрадати банківські рахунки українців і як від цього захиститись

22 лютого 2022, 18:14
Поділіться публікацією:

У кіберполіції звернули увагу на випадки крадіжок коштів із банківських рахунків українців. Тому на офіційній сторінці відомства у Facebook  опублікували основні поради, які можуть допомогти захистити своє майно, передає портал "Коментарі".

У кіберполіції дали поради українцям, як не стати жертвою хакера

Поради з безпеки від кіберполіції. Фото з відкритих джерел

У кіберполіції фахівці звертають увагу на те, що хакер, перебуваючи в одній інтернет-мережі з вами, може перехоплювати дані банківських карток, паролі та повідомлення. Тому в першу чергу українцям радять у публічних місцях користуватись не загальнодоступною мережею Wi-Fi, а інтернетом від вашого мобільного оператора.

"Не здійснюйте банківські операції, коли підключені до публічної мережі. Не використовуйте мережі Wi-Fi, що просять авторизуватися за номером телефону, електронною поштою або через соцмережі: цим можуть скористатися зловмисники", — наголошують у кіберполіції.

Також експерти радять змінити деякі налаштування у власному смартфоні. Зокрема, вимкнути опцію загального доступу до файлів, заборонити виявлення свого девайсу іншими користувачами мережі, вимкнути опцію автоматичного підключення до відкритої мережі, використовувати VPN у разі підключення до громадської мережі Wi-Fi,  не реєструватись на нових ресурсах під час використання невідомої мережі. У випадку, коли з'єднання переривається та відбувається перепідключення — відмовитись від використання такої мережі. Усі ці випадки лише створюють можливості для шахрайств хакерів.

Читайте також: Експерти розповіли, коли очікувати наступне зростання біткоїна та як на його курс впливає ситуація в Україні





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини