Головна Новини Суспільство Кримінал Торгівля людьми - ситуація в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Торгівля людьми - ситуація в Україні

Злочинні групи обманом і шахрайством заманюють українців до протизаконної трудової діяльності

19 жовтня 2021, 16:04
Поділіться публікацією:

Пресслужба Нацполіції оприлюднила інформацію про кількість випадків торгівлі людьми в Україні.

Торгівля людьми - ситуація в Україні

Європейський день боротьби з торгівлею людьми - фото з мережі

Європейський день протидії торгівлі людьми відзначається 18 жовтня. Національна поліція України цього дня підбила підсумки 9-місячної роботи в цьому напрямі. Було виявлено дві сотні злочинних випадків, в яких постраждало 150 потерпілих, третина з яких — жінки. За словами Ігоря Малахова, в. о. начальника Департаменту міграційної поліції, 70 осіб вже притягнуто до кримінальної відповідальності.

Злочини, пов'язані з торгівлею людьми, — це вербування людей для залучення до наркоторгівлі, перевезення нелегальних мігрантів, сексуального насильства, трудової експлуатації. Зокрема, у вересня 2021 року у Дніпропетровській області було виявлено групу зловмисників, які організували незаконну схему, до якої залучили більше сотні українців.  

Працівники Нацполіції відкрили 130 кримінальних справ за ст. 149 КК України. Якщо зловмисників суд визнає винними, вони можуть отримати від трьох до восьми років ув'язнення.

Українські правоохоронці долучаються до європейських та міжнародних заходів у сфері протидії торгівлі людьми. Вони входять до п'яти слідчих груп, які борються з транснаціональними мережами трафікерів – шведської, чеської, французької, грецької та італійської. Завдяки їхній роботі у серпні 2021 р. до суду скерували справу про масове перевезення нелегальних мігрантів з Західної Азії до Європи.

Торгівля людьми – протизаконна діяльність, яка полягає у шахрайському залученні людей до примусової праці та проституції. Від сучасної форми рабства щороку страждає майже мільйон осіб, тому у 2007 році Європейський парламент оголосив 18 жовтня днем, коли суспільство об'єднується для боротьби з цим явищем.

Видання "Коментарі" раніше інформувало своїх читачів про те, як компанію Nestle звинувачують у торгівлі людьми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини