Головна Новини Суспільство Кримінал Терорист з ОРДЛО засуджений заочно, усі докази - на відео
commentss НОВИНИ Всі новини

Терорист з ОРДЛО засуджений заочно, усі докази - на відео

Суд розглянув справу бойовика "ДНР" заочно на підставі інформації контррозвідників СБУ та свідчень очевидців

25 жовтня 2021, 16:41
Поділіться публікацією:

Суд у Чернівцях розглянув справу бойовика за матеріалами контррозвідників СБУ, інформує прес-служба відомства.

Терорист з ОРДЛО засуджений заочно, усі докази - на відео

Міха - бойовик "ДНР", заочно засуджений на 10 років - скрін відео Youtube

Шевченківський районний суд міста Чернівців 20 жовтня 2021 р. засудив бойовика терористичної організації "ДНР". Суд розглядав справу без присутності обвинуваченого, хоча його запрошували навіть через повістки у виданні "Урядовий кур'єр". 

Впізнання зловмисника проводилось по відео-запису, яке ще досі є на Youtube: ролик "Командир взвода Батальона "Восток" 1 МСБ 11 ОМСП– Мы победим все равно" тривалістю 13 хв. 42 сек. У ролику бойовик, обличчя якого прекрасно видно, а голос і кожне слово – чудово чути, розказує про свою злочинні переконання та діяльність у складі терористичного угрупування, також він показує свій український паспорт.

Контррозвідка СБУ допомогла слідству встановити, як розвивалась кар'єра зловмисника, який має кличку "Міха". Він народився і зростав у місті Макіївка Донецької області. 28-річний чоловік у 2014 р. приєднався до 11-ого окремого мотострілецького полку "Восток" – незаконного збройного формування терористичної організації "ДНР". Почав свою службу зі звання командира взводу, далі – зростав: був заступником командира роти, першим заступником начальника штабу полку. 

Бойовик брав участь у боях із Збройними силами України біля Донецького аеропорту, сіл Ясенівки, Красний Партизан, Пантелеймонівки. Коли командир полку був відсутній, "Міха" особисто віддавав злочинні накази в Авдіївці, Пісках, Савур-Могилі. За свої "подвиги" отримав відповідні нагороди від окупаційної адміністрації.

У судовому вироку, розміщеному у Реєстрі державних судових рішень по справі № 727/8189/21, наводяться докази вини підсудного. Зокрема його по відео впізнали двоє свідків: жінка, з якою "Міха" проводив співбесіду при прийомі на роботу у штабі полку, її дочка, яка одного разу відвідала маму на робочому місці та побачила злочинця – він був у військові формі та зі зброєю. Крім того свідки повідомили про співпрацю "Міхи" з російською розвідкою і часті візити до Росії. 

Шевченківський районний суд міста Чернівці заочно визнав "Міху" винним згідно з ч. 1 ст. 258-3 – за участь у терористичній групі чи терористичній організації. Коли "Міха" опиниться у розпорядженні правоохоронний системи України, то проведене у в'язниці 10 років.

Про ймовірне отримання бізнесменом з "ДНР" кредиту в Укрсімбанку видання "Коментарі" інформувало своїх читачів раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини