Головна Новини Суспільство Кримінал Судять за висловлювання про Україну: екскандидату в президенти Словаччини загрожує в'язниця
commentss НОВИНИ Всі новини

Судять за висловлювання про Україну: екскандидату в президенти Словаччини загрожує в'язниця

Колишній кандидат в президенти Словаччини Штефан Гарабін може потрапити до в'язниці на три роки через заяви про війну в Україні.

25 березня 2024, 14:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Словаччині почався суд над колишнім міністром юстиції Штефаном Гарабіним, якого звинувачують у наклепі на націю та схваленні злочину, зокрема через підтримку Путіна, який розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. 

Судять за висловлювання про Україну: екскандидату в президенти Словаччини загрожує в'язниця

Штефан Гарабін. Фото з відкритих джерел

25 березня почався розгляд справи Штефана Гарабіна, який наступного дня після вторгнення Росії в Україну, висловив підтримку російському диктатору Володимиру Путіну.

"Я б зробив точно так само, як зробив Путін щодо подій в Україні", — написав у соціальних мережах Габарін.

Словацького політика звинувачують у наклепі на націю, расу та схвалення злочинів. Його можуть засудити максимум до трьох років в’язниці, однак частіше в таких справах ухвалюється рішення про штраф. Сам Гарабін висловив претензії заявляючи, що "це недійсна справа" та критикує генпрокурора Мароша Жилінку, який відкрив справу на колишнього міністра юстиції Словаччини.

До суду також прийшли прихильники Штефана Гарабіна. Серед них, був присутній головний редактор конспірологічного журналу Zem a Vek Тібор Ростас, який у 2021 році отримав штраф на чотири тисячі євро за подібною статтею через наклеп на расу та націю.

Штефан Гарабін – це  словацький правий політик, який обіймав посади міністра Юстиції та голови Верховного Суду Словаччини. У 2019 році він був кандидатом на виборах у президенти Словаччини, де посів третє місце з 14,3% голосів. Гарабін неодноразово критикував переможницю виборів президентку Словаччини Зузану Чапутову за її ідеї розмістити бази НАТО в країні, активному русі ЛГБТ-пропаганди та руйнуванні інститут традиційної сім’ї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що словацький прем'єр Роберт Фіцо зробив скандальну заяву на другу річницю повномасштабного вторгнення Росії.

Також "Коментарі" писали про міністра оборони Словаччини, який вважає, що в Україну потрібно повернути чоловіків-біженців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини