Судити Путіна. В інтернеті набирає популярність нова петиція

Петиція - це можливість показати гостру проблему, яку необхідно вирішити.

На найбільшому порталі просування петицій Avaaz, створено нове звернення до міжнародної спільноти. Так у ньому повідомляється, що для вчинків Путіна може існувати тільки суд, а саме трибунал за зразком Нюрнберзького, коли судили за воєнні злочини проти людства керівників нацистської Німеччини.

Ініціативу створити спеціальний суд для Путіна подав Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Окрім українського МЗС за створення трибуналу для лідера Російської Федерації виступають і міжнародні організації, серед яких ПАРЄ, Європарламент, НАТО та інші.

Сама петиція була створена в березні, за кілька тижнів після початку російського вторгнення на територію України. Станом на кінець серпня петиція вже назбирала понад 1,8 млн підписів. Якщо є можливість підписати петицію, то це можна зробити тут.

Українське МЗС зазначає, що влада Росії вимагає зняти петицію з сайту організації петицій Avaaz.

Раніше видання "Коментарі" розповідало, що українські військові записали відеозвернення в якому просять допомогти у поширені петиції, яка пов’язана з веганськими чи вегетаріанськими сухими пайками.

Також, портал "Коментарі" писав про звернення Верховної Ради України до Генасамблеї ООН для створення механізмів для притягнення до скоєних злочинів соратників лідера Російської Федерації та й самого Володимира Путіна.

Також не пропустіть текст порталу "Коментарі" про петицію, яка заборонить російським артистам проводити концерти в Україні. Петицію створив український шоумен та ведучий Ігор Кондратюк.