Головна Новини Суспільство Кримінал Стало відомо, скільки справ про шахрайство в Україні доходить до суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки справ про шахрайство в Україні доходить до суду

У серпні зареєстровано найменше кримінальних проваджень за шахрайство

13 вересня 2024, 18:31
Поділіться публікацією:

У 2024 році було відкрито майже 52 тисячі кримінальних проваджень за ст. 190 ККУ “Шахрайство”.  Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію платформи Опендатабот. 

Стало відомо, скільки справ про шахрайство в Україні доходить до суду

Суд. Ілюстративне фото

За даними ГПУ, цей показник на 13% менше, ніж за відповідний період 2023 року. При цьому збільшилась кількість справ, які доходять до суду.

Так, за 8 місяців 2024 року за звинуваченнями у шахрайстві було відкрито 51 992 кримінальні провадження.

Попри загальне зменшення загальної кількості кримінальних проваджень за шахрайство їхня кількість на початку року залишалася високою — в середньому, понад 8 тисяч справ на місяць. Проте вже з травня спостерігалося значне зменшення нових справ — 1,4 раза. У серпні було зафіксовано найнижчу кількість нових справ за шахрайство цьогоріч — лише 2980 проваджень. Це майже втричі менше, ніж на початку року.

При цьому у 2024 році більше справ стало доходити до суду: 12 572 справ. Це 24% від усіх відкритих справ цього року. До порівняння, у 2023 році цей показник складав лише 14%.

Стало відомо, скільки справ про шахрайство в Україні доходить до суду - фото 2Інфографіка: Опендатабот

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до поліції Києва звернувся представник благодійного фонду і заявив про ймовірні шахрайські дії. За його словами, колишня волонтерка продовжує збирати кошти на потреби військових від імені фонду.  У поліції відреагували на заяву. Отриману інформацію перевіряють в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України – шахрайство. 

Нагадаємо, що у 2024 році в Україні спостерігається зростання кількості втраченої та викраденої зброї. Яку зброю найчастіше втрачають власники, читайте тут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини