Головна Новини Суспільство Кримінал Справи Майдану: ДБР підготувало обвинувальний акт проти високопосадовців ФСБ та СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Справи Майдану: ДБР підготувало обвинувальний акт проти високопосадовців ФСБ та СБУ

ДБР ініціює судові процеси проти російських силовиків та українських колаборантів

сьогодні, 12:28
Поділіться публікацією:








Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР), у співпраці зі Службою безпеки України (СБУ) та Офісом Генерального прокурора, завершили досудове розслідування стосовно директора ФСБ Росії та 19 його офіцерів, а також колишніх керівників СБУ. Обвинувальний акт було передано до суду, а також надіслано на електронну адресу ФСБ для ознайомлення обвинувачених із його змістом. 

Справи Майдану: ДБР підготувало обвинувальний акт проти високопосадовців ФСБ та СБУ

Справи Майдану. Фото: ДБР

Серед тих, кого звинувачують, – директор ФСБ Росії, генерал армії Олександр Бортніков; колишній голова служби безпеки президента Росії, нині директор Національної гвардії Росії, генерал армії Віктор Золотов; та інші високопосадовці ФСБ.

У травні 2024 року Бортнікову було висунуто підозру в організації державної зради колишнім керівництвом СБУ, розпалюванні національної ворожнечі та заважанні протестам в Україні під час 2013-2014 років. Також підозри були пред’явлені близько 20 високопосадовцям російських спецслужб, серед яких Золотов і генерали ФСБ.

Слідство встановило, що Бортніков розробив план для придушення протестних акцій в Україні, щоб підтримати існуючий режим. Одним з основних завдань ФСБ було запобігання євроінтеграційним процесам України, оскільки це загрожувало загарбницьким намірам Росії.

Для забезпечення цих цілей російські спецслужби та їхні українські союзники підготували сценарії силового розгону протестів, а також провели інструктажі для українських правоохоронців. В результаті, колишні керівники СБУ, які перейшли на бік ворога, були притягнуті до кримінальної відповідальності за державну зраду під час війни.


Директор ФСБ Бортніков обвинувачується в організації державної зради та розпалюванні ненависті, в той час, як колишні керівники СБУ – у державній зраді та незаконному перешкоджанні протестним акціям. За ці злочини передбачено покарання до 15 років позбавлення волі.

Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а розслідування проводилося за спеціальною процедурою через переховування обвинувачених за межами України.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань передали до суду обвинувальний акт щодо сімох посадовців та керівників ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат", що належить олігарху, який перебуває за кордоном. Зловмисники незаконно заволоділи десятками мільйонів гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини