Головна Новини Суспільство Кримінал Співробітники харківського виробника лінолеуму заявляють про рейдерське захоплення підприємства за участю "Тора"
commentss НОВИНИ Всі новини

Співробітники харківського виробника лінолеуму заявляють про рейдерське захоплення підприємства за участю "Тора"

Власники планують оскаржити дії правоохоронців

23 грудня 2020, 20:15
Поділіться публікацією:

Сьогодні до представників ЗМІ звернулися співробітники харківського заводу "Алексвуд". За їх словами, в ніч на середу, 23 грудня був здійснений їх підприємства — відомого виробника лінолеуму і ламінату. За їх словами, в рейдерській схемі були задіяні співробітники Національної поліції, зокрема, спецпідрозділ "Тор".

Співробітники харківського виробника лінолеуму заявляють про рейдерське захоплення підприємства за участю "Тора"

У свою чергу, в прес-службі Нацполіціі повідомили, що на номер "102" надійшов дзвінок від невідомої, яка представилася дочкою власника підприємства. Вона повідомила правоохоронцям про знаходження сторонніх на підприємстві.

За фактом звернення невідомої на завод прибули бійці спецпідрозділу "Тор", попри присутність керівника охоронного агентства та юристів, незаконно затримали та вивезли з території заводу адвоката і співробітників охорони, нібито для зняття показань і встановлення осіб затриманих.

Харківська група підприємств "Алексвуд", які знаходяться в районі Нової Баварії (адреса: вул. Конотопська, 1 і 4), відома як великий вітчизняний виробник лінолеуму, ламінату, терасної дошки та виробів із пластику (в групу також входять підприємства ТОВ "НВ Фабрик "і ПФ" Алекс-3 ").

Співробітники харківського виробника лінолеуму заявляють про рейдерське захоплення підприємства за участю ”Тора” - фото 2

Її директор і власник обох будівель по вул. Конотопської Леонід Гайшук 1966 р.н. помер 17 квітня 2020 року. В цей час проходять процедури щодо вступу в спадок корпоративними правами підприємства з боку дружини Гайшук — Олени Байбекова, яка жила з померлим останні 10 років — і їх дітей: Гайшук Леоніда Леонідовича 2015 р.н. і Байбекова Беніамін Леонідовича 2019 р.н.

Співробітники харківського виробника лінолеуму заявляють про рейдерське захоплення підприємства за участю ”Тора” - фото 3
Співробітники харківського виробника лінолеуму заявляють про рейдерське захоплення підприємства за участю ”Тора” - фото 4

Свого часу директором підприємства Л.Гайшуком була оформлена довіреність на свою дружину Е.Байбекову, яка ніким не заперечується. На її підставі для здійснення поточної діяльності влітку цього року підприємство "Алексвуд" здало виробничі площі заводу в оренду ТОВ "Балана", яке аж до вчорашнього дня здійснювало там законну діяльність на підставі договору оренди. Фірма "Балана" нині самостійно закуповує сировину і виробляє на заводі продукцію, яка йде на експорт. З боку ДПС до діяльності підприємства претензій немає. На сьогоднішній день на території заводу сконцентровано сировину і майно "балу" на більш ніж один мільйон гривень.

У процесі вступу до спадку Гайшук Л.Л. про свої амбіції несподівано заявила його перша дружина Ірина Полуектова, з якої екс-власник заводу розлучився ще в 2007 році. Від шлюбу з Гайшук в Ірини Полуектова є дочка — Марія, яка також претендує на незначну частину спадщини. Однак, згідно з чинним законодавством, колишня дружина не відноситься до спадкоємців (на відміну від своєї дочки, а також другої дружини Гайшук і його спільних дітей з Байбекова Е.А.).

Проте Ірина Полуектова написала на ім'я заст. начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Олега Максимовича заяву про те, що невідомі нібито захопили завод, що належав батькові Марії. За цією заявою було відкрито провадження, яке адвокати підприємства "Алексвуд" розцінюють виключно як тиск на слідство. Вчора ввечері в рамках слідчих дій по цьому провадженню на території підприємства був проведений обшук, який, однак, не набув результату. На підприємстві на ніч залишився чергувати адвокат ТОВ "Балана".

Співробітники харківського виробника лінолеуму заявляють про рейдерське захоплення підприємства за участю ”Тора” - фото 5

Як повідомлялося вище, після цього на номер "102" вночі надійшов дзвінок від невідомої, яка, представившись дочкою власника підприємства, повідомила, що на заводі знаходяться невідомі. Після чого співробітники "Тора", прибувши на завод, нейтралізували охорону підприємства "Балана", незаконно затримавши і вивізши її з заводу разом з адвокатом. Потім, за інформацією Нацполіціі, слідчий передав Марії Полуектова на відповідальне зберігання будівлі підприємства. Та, своєю чергою завела на завод близько 20 бійців в балаклавах — за попередньою інформацією, з ГО "Центурия".

Співробітники харківського виробника лінолеуму заявляють про рейдерське захоплення підприємства за участю ”Тора” - фото 6

Орендарі і адвокат представників колишнього власника підприємства Л.Гайшука вважають подію рейдерським захопленням заводу Іриною і Марією Полуектововимі. За їхніми словами, дії Нацполіціі будуть оскаржені, а підприємство — повернуто представнику законного власника та орендарям, діяльність яких була паралізована невстановленими особами, які перебувають на території заводу.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини