Головна Новини Суспільство Кримінал Шпигунська база у Запоріжжі: СБУ зірвала плани російської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Шпигунська база у Запоріжжі: СБУ зірвала плани російської розвідки

В Запоріжжі затримали агента російської розвідки

12 вересня 2024, 10:26
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України затримала російського інформатора, який шпигував за Силами оборони України в Запоріжжі. Місцевий IT-спеціаліст перетворив свою квартиру на прихований спостережний пункт для збору інформації про українські військові позиції. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Шпигунська база у Запоріжжі: СБУ зірвала плани російської розвідки

Агент РФ. ФОТО: СБУ

Чоловік працював на кадрового офіцера російської воєнної розвідки (гру), встановивши у своїй квартирі тактичний бінокль з далекоміром та компасом. Через цю оптику він намагався виявити позиції ППО, артилерії та стежити за переміщенням українських військових.

Зібрані дані інформатор передавав куратору з Росії через анонімні чати, сподіваючись допомогти в підготовці нових атак на прифронтові території. Однак, завдяки оперативним діям СБУ, його вдалося затримати до передачі критично важливої інформації.

У ході обшуків вилучено шпигунське обладнання та мобільний телефон, які були використані для злочинної діяльності. Зловмиснику повідомлено про підозру за статтею, що передбачає до 8 років позбавлення волі.

Шпигунська база у Запоріжжі: СБУ зірвала плани російської розвідки - фото 2

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у Києві агента воєнної розвідки РФ, більш відомої як ГРУ. Зловмисник коригував ракетно-дронові удари по місту та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.

Крім того, Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції оголосив підозри 11 мешканцям Запорізької області у колабораційній діяльності. Оперативники зібрали докази, що вказують на їхню співпрацю з окупаційною владою у тимчасово захопленому Мелітополі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/12882

Новини