Головна Новини Суспільство Кримінал Схему продажу фальшивих «спецперепусток» ліквідували правоохоронці на Київщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Схему продажу фальшивих «спецперепусток» ліквідували правоохоронці на Київщині

За фейками ними посвідченнями та пропусками державних установ та правоохоронних органів потенційні ДРГ могли потрапляти до установ на пересування в комендантську годину

6 грудня 2022, 15:45
Поділіться публікацією:

Кіберфахівці СБУ заблокували на Київщині масштабне виготовлення та збут підроблених документів центральних органів влади та силових структур України. Правоохоронці конфіскували "липові" службові посвідки та пропуски на спецтранспорт ОПУ, Парламенту, Офісу Генпрокурора, СБУ, ДБР та МВС.

Схему продажу фальшивих «спецперепусток» ліквідували правоохоронці на Київщині

Фальшиві посвідчення, підроблені документи, підроблені перепустки

Вартість такого "документу" коштувала від 50 до 500 доларів, залежно від держструктури та терміну його дії, пишуть "Коментарі" за інформацією правоохоронців. 

 

"Про обладнання організував працівник проєктної організації в Обухові. Для серійного виготовлення підробок використовувавши спеціалізовану комп'ютерну техніку установи. Готові "документи" виставляли на продаж через анонімні акаунти у мережах Даркнет та Телеграм ", — розповідають у пресслужбі СБУ.

 

Платили за таку послугу через криптогаманці та підставні банківські картки. З метою конспірації чоловік використовував анонімні акаунти у соцмережах.

Споживачами оборудок виявилися жителі Донеччини, Херсонщини та Харківщини.

 

"Фальшиві документи могли використовуватись ворожими ДРГ для безперешкодного проїзду територією України. Транспортні засоби могли звільнятися від перевірок правоохоронцями", — коментують в Офісі Генпрокурора.


За попередніми даними, злодій устиг "наштампувати" щонайменше дві тисячі неправдивих документів. Правоохоронці знайшли під час проведення низки обшуків партію фальшивок; комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності; банківські картки, на які надходила оплата за послуги. До рішення суду поліграфіст перебуватиме під вартою.


Як писали раніше "Коментарі", нещодавно ворожа розвідувальна група, яка намагалася вести розвідку в районі Потьомкіного на Південнобузькому напрямку, зазнала невдач. Українські захисники виявили та знешкодили окупантів, не дав тим зібрати важливу інформацію







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини