Головна Новини Суспільство Кримінал Серед агентів Кремля виявився нардеп: в СБУ розповіли плани росії скинути українську владу
commentss НОВИНИ Всі новини

Серед агентів Кремля виявився нардеп: в СБУ розповіли плани росії скинути українську владу

СБУ виявила колаборанта серед політиків

24 червня 2022, 14:06 comments1638
Поділіться публікацією:

В прес-службі СБУ розповіли, що викрили агентів управління Генштабу росії, до них належав народний депутат України Андрій Деркач. Ворожі агенти мали сприяти російському керівництву в окупації території нашої держави. Слідчі з'ясували, що нардеп мав завдання щодо контролю над новоствореними приватними охоронними підприємствами у різних областях.

Серед агентів Кремля виявився нардеп: в СБУ розповіли плани росії скинути українську владу

Фото ілюстративне / Pixabay

До їх складу набирали персонал, що мав служити для допомоги ворогу на території України. В Офісі генерального прокурора відкрили провадження та триває розслідування.

Повідомляється, що працівники СБУ давно працювали над викриттям колаборантів й агентурна мережа була нейтралізована в перші місяці 2022 року. Тоді правоохоронці затримали експомічника нардепа Ігоря Колєснікова, який також входив до складу мережі агентів росії, мав позивний "Ветеран". Затриманий виконував завдання підтримання зв'язку та передачі винагороди від спецслужб росії з Деркачем. Колєсніков розповів, що Деркача завербували росіяни в 2016 році. Кошти на вищезгадані охоронні фірми нардеп отримував від російських кураторів з Генштабу — по 3-4 млн доларів США раз на кілька місяців.

Слідчі з'ясували, що більшість російських грошей нардеп привласнив. Затриманий Ігор Колєсніков дав свідчення про плани російських спецслужб, йому оголошено вирок в травні.

"Під час входження військ, коли буде зрозуміло, що міста здаються, ці ЧОПи ("частные охранные предприятия" – прим.) повинні були забезпечувати проходження техніки, сідати на броню з російськими прапорами, і таким чином забезпечувати мирний вхід у міста", – заявив Колєсніков.

За його свідченнями, в Києві російські спецслужби планували завезти до міста дві бригади спецназу та військових спецоперацій. Завданням було – захопити Урядовий квартал та організувати віче у Верховній Раді.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини