Головна Новини Суспільство Кримінал Що сталось з "золотим вагоном" Медведчука, який планувала націоналізувати Укрзалізниця
commentss НОВИНИ Всі новини

Що сталось з "золотим вагоном" Медведчука, який планувала націоналізувати Укрзалізниця

З моменту викриття "золотого вагону" Медведчука пройшло півтора року.

13 вересня 2023, 12:10 comments10587
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Журналіст-розслідувач проєкту "Схеми" Максим Савчук з’ясував, чому "Укрзалізниця" попри заяви про націоналізацію "золотого вагону" Медведчука так і не зробила цього. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

Що сталось з "золотим вагоном" Медведчука, який планувала націоналізувати Укрзалізниця

Що сталось з золотим вагоном Медведчука. Фото з відкритих джерел

У колишнього депутата та кума російського президента Віктора Медведчука після спроби втечі у березні 2022 року знайшли "золотий вагон" на подвір’ї його палацу. Тоді "Укрзалізниця" заявила, що готова націоналізувати вагон та використовувати його для перевезення дітей. Однак за понад півтора року це не вдалось реалізувати.

"УЗ" визнає, що мала намір використовувати цей вагон, однак не може це здійснити, адже питання націоналізації поза межами їх компетенції.

"Питання націоналізації, розпорядження, управління, чи передачі арештованого майна, яким є вагон, знаходиться поза компетенцією АТ Укрзалізниця, та лежить в площині компетенцій правоохоронних та судових органів", –  відповіли в "УЗ" журналістам.

Як з’ясували "Схеми" вагон продовжує перебувати на земельній ділянці Медведчука поруч з його палацом.

Нагадаємо, що у "золотому вагоні" Медведчука виявили велику кількість позолочених елементів, зокрема самовар, склянки з гербом РФ, меблі, світильники та інші речі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро України порушити кримінальну справу проти Умєрова.

Також "Коментарі" писали, що в Конгресі США хочуть розслідувати дії Ілона Маска проти України пов'язанні з відключенням Starlink.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини