Головна Новини Суспільство Кримінал Що буде, якщо вчасно не сплатити штраф від ТЦК: пояснення адвоката
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде, якщо вчасно не сплатити штраф від ТЦК: пояснення адвоката

ТЦК може виписати одразу кілька штрафів на військовозобов'язаного, а через 15 днів їх сума подвоюється.

12 вересня 2024, 11:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

При порушенні правил військового обліку на військовозобов’язаних буде накладено штраф у розмірі 17 тис. гривень. Однак, якщо порушник вчасно не сплатить штраф – він подвоюється та буде становити 34 тис. гривень, стверджує адвокат Роман Кичко та додає, що у ТЦК можуть виписати одразу декілька штрафів.

Що буде, якщо вчасно не сплатити штраф від ТЦК: пояснення адвоката

Штрафи від ТЦК за порушення військового обліку. Фото з відкритих джерел

Адвокат Роман Кичко в інтерв'ю "Українському радіо" розповів, що слід очікувати чоловікам, які порушили правила військового обліку та вчасно не сплатили штраф від ТЦК. За його словами, раніше штраф був 1500 гривень, однак завдяки новій частині статті 210 та 210-1 щодо порушень правил військового обліку та мобілізаційного законодавства тепер це безальтернативно 17 тис. гривень. Проте сума штрафу може подвоїтись.

"Але це не завжди може бути 17 тисяч, якщо людина його не сплачує. Наприклад, штраф наклали, людина про нього не знала і не сплачує протягом 15 днів, тоді ТЦК передає ці матеріали про адміністративне стягнення до виконавчої служби, тобто до примусового стягнення штрафу, до того ж штраф подвоюється", — говорить адвокат та пояснює, що таке правило подвоєння штрафу завжди існувало, зокрема при порушенні ПДР та несплаті штрафу вчасно він також множився на два.

Крім того, Роман Кичко наголошує, що ТЦК можуть виписати не один штраф для військовозобов’язаного, а одразу декілька за різні порушення, наприклад порушення щодо уточнення даних впродовж 60 днів, зміна персональних даних, відмова стати на облік за новим місцем ВПО.

"Правил військового обліку багато, і кожна постанова стосується порушення іншого правила військового обліку, то штрафів може бути декілька. Постанови окремі та за окремою процедурою у разі несплати штрафу – вони надсилаються виконавцю, тому штрафи будуть окремі. Їх може зібратися 5-6, наприклад", — розповів Кичко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ТЦК пояснили, чому повістки поштою отримають усі військовозобов'язані.

Також "Коментарі" писали, що нардеп розповів, як нібито працівники ТЦК блокують мобільний зв'язок військовозобов'язаним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини