Головна Новини Суспільство Кримінал СБУ затримала «журналіста», який поширював російські фейки й організовував проплачені мітинги (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ затримала «журналіста», який поширював російські фейки й організовував проплачені мітинги (ФОТО)

Останнім його завданням було - зібрати підписи про імпічмент Зеленського

15 лютого 2022, 16:49
Поділіться публікацією:

У Службі безпеки України виявили і затримали особу, яку підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами. За інформацією силовиків, він представляв себе як журналіста та лідера думок. Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передає портал "Коментарі".

СБУ затримала «журналіста», який поширював російські фейки й організовував проплачені мітинги (ФОТО)

СБУ затримала організатора мітингів. Фото з сайту СБУ

За інформацією СБУ, спочатку українець отримував вказівки, які стосувались маніпулювання думкою глядачів в ефірах російських і українських телеканалів. У своїх висловлюваннях він нав’язував прокремлівські погляди на події в Україні, звинувачував українську армію у обстрілах мирного населення, говорив про нібито перебування України під зовнішнім управлінням. Також таку інформацію він поширював через Telegram-канали, які користуються популярністю. Також підозрюваний регулярно їхдив за кордон для зустрічей з російськими кураторами. На цих зустрічах він отримував також готівку за свою роботу. 

"У подальшому куратори зосередили його роботу на дестабілізації суспільно-політичної ситуації в України. Він почав організовувати фейкові проплачені протестні акції у столиці. Для цього, зокрема, наймав для "масовки" людей, які мали імітувати соціальне невдоволення чинною владою. Останнє завдання "медійника" ‒ розпочати збір підписів за імпічмент чинного Президента. Зловмисник погодився за грошову винагороду підробити понад мільйон підписів, нібито від імені українців", — повідомили в СБУ.

Нині йому інкримінують 111 статтю — державну зраду. Оголошено про підозру, проведені обшуки. Триває слідство.

СБУ затримала «журналіста», який поширював російські фейки й організовував проплачені мітинги (ФОТО) - фото 2

Читайте також: США звинувачують Росію в поширенні дезінформації щодо України: розвідка пояснила мету пропаганди




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини