Головна Новини Суспільство Кримінал СБУ продовжує затримувати ворожих агентів та зрадників: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ продовжує затримувати ворожих агентів та зрадників: що відомо

СБУ повідомляє про затримання пособників ворожих російських військ

4 березня 2022, 18:57 comments1075
Поділіться публікацією:

В прес-службі Служби безпеки України повідомляють, що 4 березня затримали зрадника, що допомагав окупантам обстріляти Луцький військовий аеродром.

СБУ продовжує затримувати ворожих агентів та зрадників: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Відомо, що чоловік отримував й передавав російським спецслужбам дані про типи та кількість військових літаків, місця їх дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військовослужбовців на аеродромі. За його наводкою аеродром обстріляли з ракет. Про виконану "роботу" підозрюваний відзвітував "кураторам". Чоловік передавав ворогу інформацію про воєнні дії протягом 24-28 лютого.

Чоловіку, що працював з окупантами, повідомили про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), його взято під варту.

В Луганській області СБУ відкрила провадження щодо бойовика "ЛНР". Чоловік разом з окупантами приїхав до Біловодська та проголосив себе керівником військово-цивільної адміністрації. Чоловік проголосив територію міста частиною псевдореспубліки "ЛНР" й закликав місцевих мешканців та правоохоронців підтримувати російські війська. Наразі проводять досудове розслідування за частиною 1 статті 109 Кримінального кодексу України.

У Вінницькій області працівники СБУ знайшли сховок зі зброєю та вибухівкою у лісосмузі на території області. Там було майже 2 кг тротилу та пластиду, 10 гранат РГД та Ф1 із запалами, споряджений набоями барабан до автоматичної стрілецької зброї, гранати для підствольного гранатомету.

У Дніпропетровській області СБУ затримали пособника спецслужб РФ, що поширював пропаганду "руського міра" та схвалював агресію РФ проти України. В своїх дописах він виправдовував злочини окупантів, йому повідомлено про підозру у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів за частиною 2 статті 437 та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу.

У Черкаській області викрито ворожу агітаторку, що поширювала у соцмережах пропаганду країни-агресора та панічні настрої, розповсюджувала фейки щодо діяльності органів державної влади та подавала викривлені дані про воєнний стан. Проти неї відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 161 Кримінального кодексу та повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Як повідомляв портал, Подоляк наголосив, що не варто перебільшувати ризики з білоруського боку. Поки що там немає такої мобілізації й в тому обсязі, щоб Білорусь почала воювати з Україною. Наразі немає інформації, що Білорусь готова брати участь в війні на боці Росії й це офіційна інформація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини