Головна Новини Суспільство Кримінал Російський куратор керував лідером антивакцинаторів – СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський куратор керував лідером антивакцинаторів – СБУ

Правоохоронці викрили мережу, яка мала своїх агентуру у кількох регіонах України

17 листопада 2021, 15:26
Поділіться публікацією:

Затримано чоловіка, якого підозрюють у створенні антиукраїнської мережі та у зловмисній агітації проти вакцинації від COVID-19. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Російський куратор керував лідером антивакцинаторів – СБУ

Докази, вилучені СБУ під час обшуку - фото прес-служби

Працівники СБУ 15 листопада 2021 р. затримали жителя міста Львів, який підозрюється у членстві в антиукраїнській мережі. Згідно з даними місцевих журналістів — це Остап Стахів, відомий своєю активною антивакцинаторською позицією. 

Правоохоронці стверджують, що розкрили діяльність групи, яка діяла у кількох регіонах України: у Львівській, Чернігівській та Миколаївській областях. Вони мали на меті дестабілізувати ситуацію і навіть закликали до антиконституційної зміни влади. Керував діяльністю спільноти громадянин РФ, якого також затримано. 

Журналісти, які моніторили ситуацію під час обшуку, повідомляють, що до помешкання Стахіва як раз у той момент завітали представники ще одного антивакцинатора – Кирила Стремноусова. Сремноусов — житель Херсона, якого у 2020 р. правоохоронці обшукували під час розслідування справи про агентурну мережу ФСБ. 

В процесі слідства СБУ виявила докази, які підтверджують обгрунтованість підозр. Зокрема, є листування у месенджері, в якому фігуранти домовлялись про зброю, обговорювали дії співучасників, які мали здійснювати "переворот".

Російський куратор керував лідером антивакцинаторів – СБУ - фото 2

Також планувалось, що у населених пунктах, де вони будуть успішні, створять власну "міліцію" та розвиватимуть окрему "економіку". Це підтверджують печатки так званого "Світового міжнародного екстериторіального простору", яке мало виникнути на місці територіальної громади міста Чернігова. А російський куратор необачно залишив у себе документи Карасунського округу міста Краснодара (РФ).

Російський куратор керував лідером антивакцинаторів – СБУ - фото 3

Слідчі СБУ оголосили підозру затриманому львів'янину та його російському куратору за ст. 109 Кримінального кодексу. Якщо суд визнає їх винними, то вони можуть бути ув'язнені на термін до 10 років. 

Між тим у Лондоні, як нагадує видання "Коментарі", масштабний виступ антивакцинаторів відбувся на початку листопада 2021 р. Більше про це можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини