Головна Новини Суспільство Кримінал Росія підтвердила 12 років ув'язнення підозрюваному в шпигунстві українцю
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія підтвердила 12 років ув'язнення підозрюваному в шпигунстві українцю

Росія ув'язнила підозрюваного українського шпигуна Констянтина Ширінга

4 лютого 2022, 11:27
Поділіться публікацією:

Суд у Криму відхилив апеляцію імовірного українського шпигуна і підтвердив його 12-річне ув’язнення. Таку заяву зробило в п’ятницю, 4 лютого, інформаційне агентство ТАСС з посиланням на Службу безпеки Росії. Про це повідомляє Reuters.

Росія підтвердила 12 років ув'язнення підозрюваному в шпигунстві українцю

Ув'язнений - фото з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ України вимагало звільнення підозрюваного шпигуна Костянтина Ширінга в жовтні минулого року, коли той же суд виніс проти нього вирок. Київ тоді заявив, що його справа була політично мотивованою. За повідомленнями російських ЗМІ, Ширінг заперечує, що є шпигуном.

Як повідомляли раніше "Коментарі", 6 підозрюваних, серед яких — громадянин України, були затримані за звинуваченням у підготовці збройної акції проти чеченської опозиції в Туреччині. Як зазначається, підозрювані — громадяни РФ Абдул Абдулаєв, Равшан Ахмедов, Біслан раса, Асланбек Абдулмуслімов, громадянин України і Узбекистану Ігор Єфрим і Амір Юсупов. Підозрюваних затримали в результаті операції в Стамбулі 8 жовтня. Їх звинувачують у "політичному і військовому шпигунстві". За це передбачено тюремне ув'язнення терміном від 15 до 20 років по 328 статті Кримінального кодексу Туреччини. Зараз підозрюваних доставили у в'язницю Малтепе.

Також "Коментарі" писали, що Італія висилає двох російських чиновників у зв'язку зі справою про шпигунство. Висилання послідувало за арештом капітана італійського військово-морського флоту і затриманням російського військового офіцера, який знаходиться в Римі по звинуваченню в шпигунстві. Позиція російського офіцера оцінюється у зв'язку з його дипломатичним статусом, йдеться в прес-релізі. Ді Майо не назвав імена двох осіб, яких висилали, і не відразу стало ясно, хто може бути другою зацікавленою особою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини