Головна Новини Суспільство Кримінал ПВК "Редан" в Україні: що це таке
commentss НОВИНИ Всі новини

ПВК "Редан" в Україні: що це таке

Прихильники нової субкультури намагалися провести бійки в декілької містах

28 лютого 2023, 15:45 comments1686
Поділіться публікацією:

В низці обласних центрів України — зокрема, в Києві, Харкові, Львові, Івано-Франківську — представники нової підліткової культури, яка походить з Росії, намагалися провести масові бійки. Поліція затримала можливих участників сутичок. Значній частині учасників потенційних бійок від 14 до 17 років. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW, яка розкриває основні постулати нової субкультури.

ПВК "Редан" в Україні: що це таке

ПВК "Редан" вже в Україні

ПВК розшифровується як "приватна військова компанія", і названа так, очевидно, за аналогією із російською ПВК Вагнера, а "Редан" походить з японського аніме-серіалу Hunter x Hunter, де є бандитське угрупування "Геней Рьодан". Прихильники цього руху носять чорний одяг, де часто зображений павук і цифра 4. "Редани" спершу з'явилися в Росії. Вони стали відомими після того, як у торгових центрах РФ прокотилася хвиля масових сутичок з футбольними фанами, які принижували їх за зовнішній вигляд.

Схожі бійки "редани" планували влаштувати в Україні. Зокрема, в Харкові в сутичці мали взяти 245 осіб, серед яких 149 неповнолітніх хлопців та 66 дівчат. У багатьох були вилучені балончики з газом, ножі, кастети.

Як повідомляє начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко, нині правоохоронці запрошують батьків, діти яких мали взяли участь у "флешмобі". З ними проводитимуть профілактичні бесіди ювенальні поліцейські.

Володимир Тимошко вбачає в новій субкультурі вплив Москви, зокремаФСБ:

"257 людей — запрошено до відділів поліції міста, з яких лише 30 повнолітні! Скільки з них сьогоднішню ніч могли провести в лікарні? Добре те, що добре закінчується, — написав на своїй сторінці в Фейсбук Володимир Тимошко. — За задумом ФСБ недодержави, яка шляхом маніпулювання та обману "зібрала" в групи всіх цих людей, вони повинні були вчинити масову бійку в центрі міста, щоб ТВ недодержави могло посмакувати з цього. У багатьох вилучено балончики з газом, ножі, кастети! І це в нашому багатостраждальному, незламному місті! МАЛО ГОРЯ БУЛО?".

Нагадаємо, що у російської пропаганди трапилася чергова істерика через успіх ЗСУ, а латвійська розвідка поділилася тезами про Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини