Головна Новини Суспільство Кримінал Проповідника засудили на 1 000 років ув'язнення: в його секту потрапили десятки жертв
commentss НОВИНИ Всі новини

Проповідника засудили на 1 000 років ув'язнення: в його секту потрапили десятки жертв

Чоловікові пред'явлено звинувачення також в шпигунстві і зв'язками з терористами

13 січня 2021, 21:11
Поділіться публікацією:

Турецький суд засудив письменника, проповідника і телеведучого Аднана Октара до 1075 років за гратами за 10 окремих злочинів. Повідомляється, що він винен в сексуальному насильстві неповнолітніх дівчат, передає NTV.

Проповідника засудили на 1 000 років ув'язнення: в його секту потрапили десятки жертв

Аднан Октар. Фото: 24tv.ua

Крім того, суд визнав Октара винним у створенні підозрілої організації, політичному і військовому шпигунстві.

Що відомо про турецького злочинця

Аднан Октара створив культ "ісламського креаціонізму". Він написав понад 300 книг, які перекладені на 76 мов. Також у нього був свій телеканал, на якому постійно показували проповіді чоловіка. Люди негативно реагували на подібне в ефірі, оскільки в його програмах часто були жінки у відвертих нарядах.

Що відомо про його секту

Повідомляється, що угруповання Октара розпочало свою діяльність ще в кінці 1990-х років. Туди приходили жінки, які хотіли вивчати релігію, але насправді вони потрапляли в страшну секту — там їх постійно гвалтували і знущалися.

Октар змушував своїх жертв постійно коригувати свою зовнішність, щоб вони були близькі до його ідеалу. На фото можна побачити, що у всіх дівчат схожа форма губ, обличчя і колір волосся.

Проповідника засудили на 1 000 років ув'язнення: в його секту потрапили десятки жертв - фото 2

Коли співробітники поліції проводили обшук в будинку Аднана, то вони знайшли там багато грошей, 70 одиниць зброї з боєприпасами, а також багато протизаплідних таблеток.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в США вперше за багато десятиліть стратили жінку. 52-річна мешканка штату Індіана Ліза Монтгомері стала першою жінкою, яку стратили в Сполучених Штатах Америки за останні 67 років. Їй ввели смертельну ін'єкцію. Про це повідомляє The New York Times.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ntv.com.tr/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини