Головна Новини Суспільство Кримінал Пов'язані з Януковичем люди намагаються взяти під контроль ринок «Столичний» у Києві - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Пов'язані з Януковичем люди намагаються взяти під контроль ринок «Столичний» у Києві - ЗМІ

Журналісти дізналися деталі скандалу навколо ринку "Столичний" у Києві

8 грудня 2020, 17:44
Поділіться публікацією:

Портал "Реаліст-онлайн" повідомляє, що   прізвища людей з близького оточення побіжного президента Януковича все частіше спливають в ЗМІ, причина — скандал навколо оптового сільськогосподарського ринку "Столичний", другого за величиною в Україні.

Пов'язані з Януковичем люди намагаються взяти під контроль ринок «Столичний» у Києві - ЗМІ

Ринок "Столічний"

Протягом декількох днів активісти закликали громадськість бойкотувати роботу "Столичного". Причина в тому, за даними порталу "Реаліст-онлайн", що ринок нібито належить Юрію Іванющенку, соратнику побіжного президента. Також повідомляє портал, що курирує управління його фінансами нібито Іван Аврамов. Активісти вимагають розібратися, чому влада на це не реагує.

За даними видання, "Столичний" вже з 2012 року знаходиться "у владі" Іванющенка.

"До певного часу це вдавалося приховувати, "заховавши" кінці глибоко в офшорах, а ринком керував досить компетентний директор, який прийшов туди ще в 2011 році (тобто до появи в структурі власності ринку Іванющенка і Аврамова), — говориться в матеріалі порталу "Реаліст-онлайн". — Однак на початку 2020 року Олександра Стельмах, який формально володіє більшою часткою ринку вирішив тотально змінити керівництво ринку на "своїх людей". У результаті директором "Столичного" був поставлений Рустем Абдукадиров, який впровадив свої порядки".

У матеріалі порталу "Реаліст-онлайн" зазначається, що ринок став "надбанням" Іванющенка з 2012 року нібито добровільно.

"Все відбувалося в звичайний для часів Януковича спосіб — власників просто поставили перед фактом — або переписуєш підприємство на нас, або готуйся до великих неприємностей. У ті часи, як неодноразово розповідали бізнесмени, все робилося дуже просто — приходили люди Іванющенка і говорили:" Хочеш працювати? Поділися". Іноді це звучало і покруче -" Хочеш жити? — Поділися"", — йдеться в матеріалі порталу "Реаліст-онлайн".

На момент заснування ринку в 2010 році його власниками були 2 компанії — ТОВ "Сучасні ринкові інновації" (22,5%) і ТОВ "Аграрний маркетинговий центр" (77,5%). За даними порталу "Реаліст-онлайн", в 2012 році "об'єктом уваги" стали власники "Аграрного маркетингового центру". На той момент по 50% цієї фірми належали двом власникам — фізичній особі та компанії ТОВ "РАЦ" ШУВАР ".

"Потім колишні господарі ринку раптово стали власниками не 50%, а по 15%. А решта 70% — опинилися у британської фірми Goodlight Capital Ltd, господарями якої є Іванющенко і Аврамов", — повідомляє портал "Реаліст-онлайн".

Після Революції Гідності, коли Іванющенко виїхав з України, він нібито міг переоформити свій бізнес. За даними порталу "Реаліст-онлайн", Компанія Goodlight Capital Ltd, яка володіла "Столичним", спершу була записана на південноафриканських власників, але вже в 2018 році знову відбулося переоформлення — нібито на людину з українською пропискою — Олександра Стельмаха. Повідомляється, що Стельмах отримав завдання знайти покупців на частку в "Столичному", але ситуація для Іванюшенка і Аврамова повернулася дещо по-іншому.

Як повідомляє портал "Реаліст-онлайн", одразу ж після оформлення в 2018 році "власником" ринку "Столичний" Олександр Стельмах від свого імені почав вести переговори про продаж "своєї" частки. Через досить успішний стан справ на підприємстві "Столичний" зміг зацікавити великого іноземного інвестора з активами в Україні, що займається крім будівництва ще і бізнесом щодо розвитку великого рітейлу.

"В кінці 2018 року сторони дійшли згоди про те, що Стельмах продає свою групу в "Столичному". Були підписані відповідні юридичні документи, виплачений багатомільйонний аванс. Але замість того, щоб, згідно з досягнутими угодами допустити покупця до управління ринком, Стельмах в початку 2020 року просто звільнив все попереднє керівництво ринку, і відмовився виконувати домовленості про продаж частки", — йдеться в матеріалі порталу "Реаліст-онлайн".

За даними   "Реаліст-онлайн", нове керівництво, очолюване директором Рустемом Абдукадировим, нібито початоло виводити з ринку мільйонні суми гривень. Однак потім в справу втрутилися правоохоронці — на сьогоднішній день Стельмах вже проходить обвинуваченим у кримінальному провадженні за статтею "шахрайство".

Відзначається, що розслідування просувається досить активно, і навіть має певні судові наслідки — частка Стельмаха-Іванющенка-Аврамова в "Столичному" арештована судом, щоб не дати їм можливість її подальшого переоформлення.

Нагадаємо, в Stolitsa Group розповіли, через кого не можуть завершити угоду про покупку ринку "Столичний".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

klopkovaoksana

8 грудня 2020, 18:35

CEKC Знaкoмствa - здеcь все девки дaют в пoпу и бepут в pот, бeз дeнeг и oтношeний, все бeсплатнo и анoнимнo! Зaxоди и выбeрай дeвку ----- http://bit.do/sehub


Новини