Головна Новини Суспільство Кримінал Пів сотні обшуків у Рівному: виявлено фальшиві меддовідки та 14,5 млн
commentss НОВИНИ Всі новини

Пів сотні обшуків у Рівному: виявлено фальшиві меддовідки та 14,5 млн

У Рівному викрили схему ухилення від мобілізації через фіктивні довідки про інвалідність

сьогодні, 13:53
Поділіться публікацією:

У Рівненській області викрито групу жінок, які організували схему ухилення від мобілізації за допомогою фальшивих документів про інвалідність. За даними слідства, трьом жителькам Рівненського району оголошено підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України). Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Пів сотні обшуків у Рівному: виявлено фальшиві меддовідки та 14,5 млн

Обшук у Рівному. Фото: gp.gov.ua

Як з'ясувалося, підозрювані, за сприяння знайомих лікарів, оформлювали фіктивні медичні документи, які передавали до МСЕК для отримання групи інвалідності. Ці довідки дозволяли їхнім клієнтам уникнути мобілізації та безперешкодно виїхати за кордон. Вартість "послуги" складала 16 700 доларів США.

Одну з учасниць схеми затримали після передачі довідки МСЕК та отримання останньої частини суми у розмірі 5 300 доларів. Решту 11 400 доларів жінки отримали раніше. Правоохоронці провели майже 50 обшуків у підозрюваних та медичних працівників, вилучивши медичні документи і готівку на суму 14,5 млн грн в різних валютах.

Двом підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, третя жінка перебуватиме під домашнім арештом. Слідство триває, правоохоронці встановлюють коло осіб, які могли скористатися цією схемою, а також всіх причетних до злочину.

Пів сотні обшуків у Рівному: виявлено фальшиві меддовідки та 14,5 млн  - фото 2
Пів сотні обшуків у Рівному: виявлено фальшиві меддовідки та 14,5 млн  - фото 3
Пів сотні обшуків у Рівному: виявлено фальшиві меддовідки та 14,5 млн  - фото 4

Нагадаємо, прокуратура САП оголосила про завершення досудового розслідування у справі щодо злочинної організації, яка діяла на Чернівецькій митниці. За дорученням прокурора, детективи НАБУ відкрили матеріали справи для ознайомлення захисту.

Крім того, працівники Державного бюро розслідувань  у співпраці з Нацполіцією викрили та затримали державного інспектора Львівської митниці. Інспектор допомагав військовозобов'язаним ухилятися від мобілізації — продавав “білі квитки”.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини