Підозрюваний у вбивстві Фаріон просить продовжити запобіжний захід: яка причина

Вʼячеслав Зінченко, який підозрюється у вбивстві Ірини Фаріон зробив заяву у суді щодо запобіжного заходу.

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та мовознавиці Ірини Фаріон 18-річний Вʼячеслав Зінченко закликав продовжити йому запобіжний захід. Згідно з попереднім рішенням суду, Зінченко залишається під вартою до 22 вересня цього року без права на заставу.

Галицький суд Львова 19 вересня почав розглядати продовження запобіжного заходу для підозрюваного у справі про вбивство Ірини Фаріон. Перед початком засідання Зінченко розповів, що хоче просити аби його й надалі тримали під вартою. За словами Зінченка, він сам не буде собі завдавати шкоди, але це може зробити хтось інший.

"Мене ховають, бо мені загрожує небезпека. Мене ховають від російських спецслужб, від радикально налаштованих осіб. Я з собою нічого робити не збираюсь. Я себе вбивати не хочу ні в якому разі. Тож якщо зі мною щось станеться, то мені "допомогли". Я прошу суд продовжити мені запобіжний захід", - сказав Зінченко у залі суду.

Підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон продовжили запобіжний захід - він перебуватиме під вартою до 17 листопада без можливості внесення застави.

Ввечері 19 липня в Ірину Фаріон стріляли у Львові. Жінку доставили до місцевої лікарні, де згодом медики повідомили, що її поранення виявилися несумісними з життям.

25 липня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Напад на мовознавицю кваліфікували як умисне вбивство.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підозрюваний у вбивстві Фаріон В'ячеслав Зінченко може уникнути в’язниці. Його адвокат вказав на важливу деталь.

Також "Коментарі" писали про доньку Ірини Фаріон, яка поділилася новими деталями розслідування вбивства її матері.