Головна Новини Суспільство Кримінал Підкуп топпосадовця Міністерства відновлення квартирами: підозрюваних чекає суд
commentss НОВИНИ Всі новини

Підкуп топпосадовця Міністерства відновлення квартирами: підозрюваних чекає суд

В справі у сфері корупції у сфері відновлення підозрюються чинні нардепи, бізнесмен, керівники компаній

13 вересня 2024, 17:12
Поділіться публікацією:








Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) передали до суду справу щодо спроби підкупу топпосадовця Міністерства відновлення. Фігурантами стали власник будівельної компанії, директор державного підприємства та їхній спільник. Про це повідомляє НАБУ.

Підкуп топпосадовця Міністерства відновлення квартирами: підозрюваних чекає суд

Підкуп топ-чиновника Міністерства відновлення. ФОТО: НАБУ

За даними слідства, у серпні 2023 року фактичний власник будівельної фірми разом із директором держпідприємства запропонували посадовцю Міністерства квартири в новобудовах Києва загальною площею 5200 кв. м та вартістю понад 170 млн грн. Метою було забезпечити підтримку в укладанні угод на будівництво житлового комплексу на земельній ділянці, що належить міністерству.

Для приховування злочину, нерухомість планували "продати" довіреній особі посадовця. Пособник власника будкомпанії перерахував на рахунок цієї особи кошти, використовуючи фальшивий договір позики. Операція була викрита після оформлення 15 квартир.

Обвинувачення висунули власнику компанії та директору держпідприємства у листопаді 2023 року, а в березні 2024 року — спільнику. Слідство завершило розслідування у квітні 2024 року.




Всього у трьох епізодах підозрюються:

  • 2 чинні народні депутати України;

  • керівниця держпідприємства;

  • власник приватного товариства;

  • директор компанії.

Нагадаємо, Дніпропетровська обласна прокуратура повідомила про підозру заступнику міського голови Дніпра та директору приватного товариства. Їх звинувачують у незаконному заволодінні коштами в особливо великому розмірі, службовому підробленні та недбалості, що призвели до значних збитків (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини