Головна Новини Суспільство Кримінал Переходили кордон по 3-7 разів за добу: у Львівській області викрили контрабандистів
commentss НОВИНИ Всі новини

Переходили кордон по 3-7 разів за добу: у Львівській області викрили контрабандистів

Контрабандну техніку продавали в магазинах Львівської області

26 вересня 2024, 11:57
Поділіться публікацією:

У Львівській області працював канал нелегального ввезення товарів до України. Правопорушники перевозили техніку відомих марок гуртовими партіями. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки України. 

Переходили кордон по 3-7 разів за добу: у Львівській області викрили контрабандистів

Контрабанда техніки Apple. Фото БЕБ

“Серед товарів, що нелегально потрапляли в Україну були в тому числі ліквідаційні лоти Amazon, які зазвичай купують у сторонніх осіб в країнах Європейського Союзу, США та Китаю.  Техніку завозили в Україну з приховуванням від митного контролю для подальшого продажу у  торгових мережах Львівської області”, — повідомили в БЕБ.

Щоб перевезти товар, організатори незаконної схеми залучали переважно жінок. Жінки діяли активно — за добу вони могли перетнути кордон через пункт пропуску “Мостиська-Пшемисль” 3-7 разів. При цьому щоразу вони переносили в особистих речах від 2 до 7 мобільних телефонів. Щоб відвести підозру, жінки перевдягались та періодично декларували один телефон нібито для власного користування. 

Надалі всі незаконно переміщені гаджети зберігали у сховищах або транспортних засобах неподалік від кордону. 

“Під час обшуків детективи вилучили 88 штук iPhone 16 pro/16 pro max, 2 штуки iPhone 15 Pro Max, AirPods 4,  AirPods Max with case, Apple Watch 10 series”, — повідомили в Бюро економічної безпеки України.

Детективи розслідують кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 201-3 Кримінального кодексу України. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україну почали нелегально завозити нові iPhone 16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини