Головна Новини Суспільство Кримінал Організатору крадіжки стінопису Бенксі загрожує 12-річне ув’язнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Організатору крадіжки стінопису Бенксі загрожує 12-річне ув’язнення

У Гостомелі група людей намагалися викрасти графіті: зрізали зі стіни зруйнованого росіянами будинку зображення

2 січня 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

Правоохоронці фактично на гарячому затримали банду, що намагалася вкрасти графіті всесвітньовідомого художника Бенксі. Організатору злочину вже оголосили про підозру, пишуть "Коментарі".

Організатору крадіжки стінопису Бенксі загрожує 12-річне ув’язнення

Намагався вкрасти графіті Бенксі

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури організатору викрадення повідомили про підозру за фактом закінченого замаху на таємне викрадення чужого майна в особливо великому розмірі в умовах воєнного стану. Йому загрожує 12-річне ув'язнення. За даними слідства, киянин вирішив демонтувати зі стіни напівзруйнованого окупантами багатоповерхового будинку у Гостомелі стінопис "Жінка в протигазі" всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі.

"Усвідомлюючи цінність роботи, він планував продати стінопис, а отриманими коштами розпорядитися на власний розсуд. Для цього він залучив необізнаних у його намірах чоловіків, яких запевнив в тому, що має всі відповідні дозволи на проведення демонтажу мурала", — розповідають в Офісі Генпрокурора.

Після того, як зловмисники встигли частину стіни зрізали разом із зображенням "Жінки в протигазі", підозрюваний обмотав її плівкою з метою захисту від пошкоджень. Проте не встиг завантажити викрадене в машину, оскільки його викрили співробітники місцевої військової адміністрації. 

"Осіб затримали на місці. Вдячний поліції та військовим за оперативне реагування, — одразу повідомив начальник Київської ОВА Олексій Кулеба. — Графіті не пошкоджене та перебуває у правоохоронців, поки тривають слідчі дії".

Як писали "Коментарі", анонімний вуличний художник, який відомий під псевдонімом Бенксі, створив сім унікальних муралів у різних місцях України. Він підтвердив той факт, що його авторству належать малюнки на вулицях Києва, Гостомеля, Ірпеня та у Бородянці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини