Головна Новини Суспільство Кримінал Офіс генпрокурора оголосив підозру міністру РФ: що йому інкримінують
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіс генпрокурора оголосив підозру міністру РФ: що йому інкримінують

Міністру транспорту Російської Федерації генпрокуратура України оголосила про підозру

24 грудня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

Офіс генпрокурора оголосив підозру міністру РФ: що йому інкримінують

В Офісі генпрокурора оголосили підозру росіянам, фото Facebook

Чинного міністра транспорту Росії і його заступника підозрюють в незаконному переправленні людей через державний кордон України. Про це повідомляють в прес-службі Офісу генерального прокурора.

Обом інкримінують вчинення правопорушень, передбачених частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Мова йде про незаконні дії посадовців сусідньої країни, які вони здійснювали з 2014 до 2020 року на території Кримського півострова.

Як з'ясували слідчі, літаки авіаперевізника Росії ПАТ "Аерофлот" здійснювали перельоти до Криму, порушуючи норми міжнародного права та повітряного права України. Всього було незаконно перевезено до Криму 329 тисяч пасажирів й здійснено 34 тисячі рейсів.

Повідомляється, що російська авіакомпанія робила регулярні пасажирські авіаперевезення до міжнародного аеропорту "Сімферополь", який був закритий.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Служби безпеки в Автономній республіці Крим.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Кремлі заявили про готовність обговорити деескалацію на Донбасі за певних умов. Про це повідомив речник президента Пєсков у відповідь на заяву Державного департаменту США про вимогу відвести війська від кордону з Україною.

Експерти висловили оптимізм стосовно шансів припинення вогню на Сході під час новорічних свят. Представники української сторони у Тристоронній контактній групі переговорників із врегулювання конфлікту на Донбасі заявили про ймовірність оголошення перемир'я. Зокрема, Один з експертів упевнений: доки не буде вирішено питання між США та РФ за пропозиціями Кремля про нову міжнародну систему безпеки, ситуація на Сході нашої країни не покращиться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини