Головна Новини Суспільство Кримінал Офіс генпрокурора: єдина причина Іловайської трагедії - військова агресія Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіс генпрокурора: єдина причина Іловайської трагедії - військова агресія Росії

Експерти прийшли до висновку, що військова агресія і перевищення кількості техніки і особового складу збройних сил РФ в рази стало єдиним фактором, який призвів до трагічних подій серед українських військових в Іловайську

21 серпня 2020, 21:00
Поділіться публікацією:

В Офісі Генерального прокурора повідомили про результати розслідування Іловайської трагедії в рамках досудового процесу за фактом рішення і ведення Кремля і армії РФ агресивних бойових дій проти України. Це спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки, повідомляє прес-служба ОГП.

Офіс генпрокурора: єдина причина Іловайської трагедії - військова агресія Росії

Джерело: Вісті

"У ніч на 24 серпня 2014 року відбулося наймасштабніше вторгнення сил країни-агресора на територію України. 29 серпня 2014 за наказом командування Генштабу ВС РФ, ігноруючи досягнуті напередодні домовленості між керівництвом АТО і ГШ РФ, російські військовослужбовці в упор розстріляли з важкого озброєння колони українських військовослужбовців. На той момент сили ЗС РФ складалися з дев'яти батальйонно-тактичних груп: 3500 осіб особового складу, до 60 танків, до 320 БМД (БМП), до 60 гармат, до 45 мінометів і 5 протитанкових ракетних комплексів ", — йдеться в повідомленні.

Залучені до розслідування експерти прийшли до висновків, що єдиним фактором, який призвів до трагічних подій серед українських військових в Іловайську, є військова агресія і перевищення кількості техніки і особового складу збройних сил РФ в рази. За даними представників Генпрокуратури, критичне співвідношення військових сил України в районі міста Іловайськ з підрозділами ЗС РФ і представників незаконних збройних формувань, контрольованих РФ, становило: особовий склад — 1 до 18; танки — 1 до 11, бронетехніка — 1 до 16; артилерія — 1 до 15, "Гради" — 1 до 24.

В результаті трагедії в Іловайську загинуло 366 українських вояків, 429 були поранені, 300 — взято в полон.

Докази цього військового злочину Росії передані в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду.

"Притягнуті до кримінальної відповідальності за вчинення зазначених злочинів 110 осіб, в тому числі 68 громадян РФ, серед яких 21 міністр. Зазначені особи оголошені в розшук. До суду направлено 48 обвинувальних актів щодо 51 особи. Вироками українських судів 35 осіб вже засуджені, в тому числі 13 громадян РФ, в тому числі 3 військовослужбовців ЗС РФ ", — говориться в повідомленні.

Представники спецслужб продовжують збір доказів і встановлення всіх винних осіб.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Мінськ передав затриманих бойовиків ПВК "Вагнера" Росії. Її представники брали участь в бойових діях на Донбасі на стороні НЗФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини