Головна Новини Суспільство Кримінал Обстріл Авдіївки: у поліції відкрили провадження
commentss НОВИНИ Всі новини

Обстріл Авдіївки: у поліції відкрили провадження

Зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню у різних напрямках

28 серпня 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

Обстріл Авдіївки: у поліції відкрили провадження

Через обстріл Авдіївки у поліції відкрили провадження, фото Нацполіції

У суботу, 28 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл міста та околиць Авдіївки. Повідомляється, що режим тиші в зоні ООС (Операції об'єднаних сил) було порушено 13 разів у різних напрямках. Про це повідомляють в прес-службі Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Відомо, що окупанти обстріляли інфраструктуру міста із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та артилерії калібру 122 мм. Також відомо, що бойовики обстріляли позиції військових у напрямку Авдіївки з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів тричі протягом доби. У результаті травмовано вісім військовослужбовців, деякі з них отримали поранення.

Місцеві мешканці не постраждали, пошкоджено об’єкти міської інфраструктури Авдіївки. За фактом обстрілу мирного населення порушено кримінальне провадження.

На вимоги припинити вогонь противник не реагував, йдеться в повідомленні. Військові України надали адекватну відповідь на порушення з боку бойовиків. По лінії Тристоронньої контактної групи та Міністерства закордонних справ відповідні ноти направлено до ОБСЄ.

Ситуація в регіоні контролюється українськими військовими.

Як писав портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський призначив нового командувача ООС. Раніше він вивів з Ради національної безпеки і оборони колишнього головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака. Банкова хоче отримати монопольний мандат на використання силовиків, тому конкретні кадри тут вже вторинні. Первинною є стратегія по концентрації влади, впевнений експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини