Головна Новини Суспільство Кримінал Обладнання для відеоконференцій: чому екс-працівнику судової адміністрації повідомили про підозру
commentss НОВИНИ Всі новини

Обладнання для відеоконференцій: чому екс-працівнику судової адміністрації повідомили про підозру

Екс-працівник судової адміністрації та керівниця приватної компанії отримали повідомлення про підозру

1 грудня 2021, 15:17
Поділіться публікацією:

Колишньому посадовцю одного з регіональних управлінь Державної судової адміністрації України (ДСА) повідомили про підозру. Про це повідомляють в прес-службі Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Обладнання для відеоконференцій: чому екс-працівнику судової адміністрації повідомили про підозру

Детективи повідомили про підозру екс-чиновнику, фото з відкритих джерел

Чиновника, що обіймав посаду начальника управління підозрюють у тому, що він заволодів сумою в 50 млн гривень. Ці кошти чиновник міг отримати, коли проводилися закупівлі для місцевих судів обладнання, яке мало використовуватися, щоб протоколювати судові засідання та проводити відеоконференції.

Як повідомляють у прес-службі, колишній чиновник був у змові з жінкою, що керувала приватною компанією. Ця компанія постачала для судів необхідне обладнання. Керівниці компанії, як і екс-чиновнику, оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

За матеріалами слідства, закупівлі обладнання відбувалися з 2016 до 2018 року. Однак технічні характеристики наданого компанією обладнання не відповідали вимогам.

Експерти з'ясували, що ціна поставок була завищеною на суму 50 млн гривень. Обом підозрюваним слідчий суддя обиратиме міру запобіжних заходів.

Як повідомляв портал "Коментарі", народному депутатові Сергію Шахову повідомили про підозру. Одного з парламентарів проінформували про підозру щодо декларування недостовірної інформації. Вартість прихованих даних майже 60 мільйонів гривень.

Також ми повідомляли, що Порошенку готуються вручити підозру. Павло Нусс додає, що пізніше Дунда уточнив, що підозру Петру Порошенку планують вручити за "фінансування тероризму" через закупівлю вугілля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини