Головна Новини Суспільство Кримінал Нові факти звірств окупантів: в Нацполіції розповіли про роботу на деокупованих територіях
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові факти звірств окупантів: в Нацполіції розповіли про роботу на деокупованих територіях

В Київській області тривають роботи з документування вбивств людей окупантами

21 квітня 2022, 14:20
Поділіться публікацією:

Українські прокурори та поліціянти, що документують злочини росіян на деокупованих територіях, виявляють нові факти звірств російських військових. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін.

За його словами, наразі відомо, що в Бучі вбито й закатовано понад 300 мирних мешканців. В області вже виявили більше 800 тіл, однак може бути більше. Заступник міністра говорить, що окупанти вбивали цілі сім'ї в їх будинках — розстрілювали або катували до смерті.

Правоохоронці ексгумують тіла похованих, проводять експертизи, встановлюють особи вбитих, документують та відкривають кримінальні провадження проти мародерів, колаборантів, розміновують території. Поліція також документує матеріальні збитки від дій окупантів, в області працює 150 слідчо-оперативних груп з криміналістами.

Тривають зачистки територій від боєприпасів та документація злочинів у Бучанському, Вишгородському, Броварському районах.
З 8 квітня на Київщині поліцейські прийняли понад 600 заяв про викрадення майна, зафіксували понад 1400 фактів повністю зруйнованих будинків та майже 5000 фактів пошкодження нерухомості.

Станом на 21 квітня зафіксовано за фактами порушення законів війни ст. 438 Кримінального кодексу України — 7435 справ. В результаті обстрілів з боку рф загинуло 208 українських дітей, поранено 376.

Крім того, Єнін повідомив, що довіра населення до поліціянтів зросла. В структурах Міністерства внутрішніх справ працюють понад 300 тисяч осіб й 99% співробітників залишаються вірними Україні та своїй присязі. Поліціянти працюють в інших регіонах, документуючи злочини окупантів, збитки від обстрілів, надають медичну допомогу населенню, беруть участь в евакуації, розвозять гуманітарну допомогу та ліки, воюють разом з ЗСУ.
Як повідомляв портал "Коментарі", у ворога немає сил і засобів виграти битву на Донбасі.

Нові факти звірств окупантів: в Нацполіції розповіли про роботу на деокупованих територіях

фото Офісу генпрокурора



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини