Головна Новини Суспільство Кримінал Незаконний видобуток мінеральної води: ДБР арештувало свердловини на сотні мільйонів гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Незаконний видобуток мінеральної води: ДБР арештувало свердловини на сотні мільйонів гривень

Менеджери профспілок і приватні компанії незаконно заробляли на державному ресурсі

сьогодні, 17:21
Поділіться публікацією:








Державне бюро розслідувань (ДБР) арештувало свердловини, з яких незаконно видобували мінеральну воду на сотні мільйонів гривень. Схема охоплювала діяльність профспілкових об'єднань та низки приватних компаній, які комерційно реалізовували воду в обхід законодавства.

Незаконний видобуток мінеральної води: ДБР арештувало свердловини на сотні мільйонів гривень

Незаконний видобуток мінеральної води. Фото: ДБР

Вилучені документи та обшуки

У рамках досудового розслідування працівники ДБР провели серію обшуків, під час яких вилучили фінансову документацію, що свідчить про численні порушення. Виявлено, що менеджери профспілкових організацій України разом із керівниками санаторіїв організували незаконний видобуток мінеральних вод із державних свердловин.

Як працювала схема

Слідство з'ясувало, що посадові особи профспілок у змові з санаторіями дозволяли приватним підприємствам незаконно видобувати мінеральну воду. Ця вода продавалася на вигідних умовах підконтрольним фірмам за заниженими цінами, що спричинило значні збитки державі. 

Відповідно до чинного законодавства, майно, що належало колишнім загальносоюзним громадським організаціям СРСР, включаючи свердловини мінеральної води, є власністю держави. Проте злочинна група використовувала ці свердловини у своїх інтересах, ігноруючи вимоги закону.


Кримінальні звинувачення та можливі наслідки

Досудове розслідування проводиться за низкою статей Кримінального кодексу України, що передбачають відповідальність за привласнення майна, зловживання службовим становищем, незаконний видобуток корисних копалин та створення злочинної організації. Максимальне покарання за ці злочини може сягати 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Закарпаття посідає перше місце в Україні за рівнем лісистості, оскільки понад половину його території займають ліси, що становить 687,9 тисячі гектарів. У зв'язку з цим прокурори регіону активно працюють над дотриманням законності в розпорядженні землями державного лісового фонду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини