Головна Новини Суспільство Кримінал Наймасштабніший рейд США: американський спецназ убив лідера ІДІЛ
commentss НОВИНИ Всі новини

Наймасштабніший рейд США: американський спецназ убив лідера ІДІЛ

Байден заявив, що лідер ІДІЛ убитий під час рейду США в Сирії

3 лютого 2022, 16:44
Поділіться публікацією:

У середу, 2 лютого, американський спецназ убив лідера ІДІЛ Абу Ібрагіма аль-Хашімі аль-Курайші під час контртерористичної місії на північному заході Сирії, заявив президент Джо Байден. Про це повідомляє CNN.

Наймасштабніший рейд США: американський спецназ убив лідера ІДІЛ

Зруйнований будинок в результаті операції американського спецназу в Сирії - CNN

Це був наймасштабніший рейд США, під час якої було вбито лідера ІДІЛ Абу Бакра аль-Багдаді.

Джерела на місцях повідомляють про численні смертельні випадки. За даними сирійської групи цивільної оборони "Білі каски", під час і після рейду загинули щонайменше 13 людей, у тому числі шестеро дітей і чотири жінки. За даними Пентагону, втрат США немає.

"Минулої ночі за моєю вказівкою американські військові сили на північному заході Сирії успішно провели контртерористичну операцію, щоб захистити американський народ і наших союзників і зробити світ безпечнішим місцем. Завдяки майстерності та хоробрості наших збройних сил ми зняли з поля бою Абу Ібрагіма аль-Хашімі аль-Курайші – лідера ІДІЛ. Усі американці благополучно повернулися з операції", — йдеться у заяві Байдена.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що місія була проведена Центральним командуванням США, яке контролює військові операції та діяльність на Близькому Сході.

Численні чиновники адміністрації повідомили CNN, що бомба призвела до втрат серед цивільного населення, посилаючись на попередні оцінки операції.

Пентагон проведе більш ретельний огляд після дій рейду. Але один високопоставлений чиновник адміністрації сказав, що "на початку операції терорист підірвав бомбу, яка вбила його та членів його власної родини, включаючи жінок та дітей".

Свідки та рятувальники розповіли CNN, що обстріли та вибухи передували десантування американських сил невдовзі після півночі та були націлені на будинок у сирійсько-турецькому прикордонному районі Атмех.

Крім 13 загиблих, двоє людей також отримали поранення, а будівля була "частково зруйнована" після рейду, за даними "Білих касок".

Як повідомляли раніше "Коментарі", Трамп заявив, що Росія виторгує багато хорошого для себе, якщо не нападе на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини