Головна Новини Суспільство Кримінал Надіслав вибухівку до посольства України: в Іспанії засудили пенсіонера
commentss НОВИНИ Всі новини

Надіслав вибухівку до посольства України: в Іспанії засудили пенсіонера

Пенсіонер планував серію терактів в Іспанії, щоб зменшити допомогу Україні. Одна з посилок направлена в посольство України, вибухнула.

24 липня 2024, 10:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

23 липня Високий суд Іспанії засудив пенсіонера Помпейо Гонсалеса Паскуаля до 18 років ув’язнення за злочини, пов’язані з тероризмом. 74-річний чоловік визнав себе винним у тому, що надіслав кілька посилок з вибухівкою до урядових та дипломатичних установ, зокрема посольства України в Іспанії.

Надіслав вибухівку до посольства України: в Іспанії засудили пенсіонера

74-річний пенсіонер Помпейо Гонсалес Паскуаль. Фото з відкритих джерел

У кінці 2022 року на адреси прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса, міністерки оборони Маргарити Роблес, посольств України та США, військово-повітряних баз та виробників зброї надішли посилки з саморобною вибухівкою. Більшість з бомб були знешкоджені, однак в українському посольстві стався вибух під час якого один зі співробітників служби безпеки отримав легкі поранення.

У січні 2023 року іспанська поліція спіймала ймовірного злочинця – 74-річного колишнього держслужбовця Помпейо Гонсалеса. 23 липня Високий суд Іспанії засудив його до 10 років позбавлення волі за тероризм і ще до 8 років за виготовлення вибухових пристроїв. Також Гонсалес має сплатити збитки постраждалому українському працівнику на суму 1500 євро.

Під час слідства з'ясувалось, що Паскуаль активно читав російські ЗМІ та отримував інформацію з соцмережі "ВК". Основна мета пенсіонера полягала у тому, щоб чинити тиск на державні органи та припинити поставки допомогу Україні. Іспанський суд вважає, що Помпейо Гонсалес діяв самостійно, без впливу інших осіб чи організацій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай звернувся до іноземних посольств з закликом зняти символіку на підтримку України.

Також "Коментарі" писали, що українські посольства у кількох країнах отримали пакунки з очима тварин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини