На Львівщині судитимуть двох працівників ТЦК, які катували та утримували чоловіків у військкоматі

Працівників ТЦК, які били, катували та незаконно утримували військовозобов'язаних чоловіків судитимуть.

Офіс Генпрокурора та ДБР повідомили, що судитимуть двох працівників Самбірського ТЦК, які ймовірно били та незаконно утримували чотирьох чоловіків у військкоматі. Одному з них інкримінують незаконне позбавлення волі людини і катування, а іншому – бездіяльність військової влади.

Прикордонники у вересні 2023 року затримали військовозобов’язаних чоловіків за спробу незаконного перетину кордону з Польщею. Затриманих доставили до ТЦК, щоб поставити їх на військовий облік. За повідомленням Офісу Генпрокурора потенційна втеча військовозобов'язаних викликала агресію з боку працівників ТЦК.

"Слідство встановило, що обвинувачені у вересні 2023 року упродовж кількох днів незаконно утримували чотирьох військовозобов’язаних, яких намагались змусити пройти ВЛК та мобілізуватись до ЗСУ. Вони зачинили чоловіків у кімнаті, погрожували, залякували і били", - зазначають в Офісі Генпрокурора.

У ДБР додають, що одного потерпілого протримали два дні у військкоматі, ще двох громадян тиждень, а четвертого затриманого тримали у приміщенні ТЦК 10 днів.

Наразі обвинувачені перебувають під домашнім арештом до результату рішення суду.

Нагадаємо, що за ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину доки її вину не буде доведено у суді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ДБР провело досудове розслідування інциденту побиття у військкоматі на Тернопільщині за яким судитимуть працівників ТЦК.

Також "Коментарі" писали, що у ТЦК назвали категорію громадян, яких точно не мобілізують.