Головна Новини Суспільство Кримінал На Буковині правоохоронець затриманий за нелегальне переправлення чоловіків до Румунії
commentss НОВИНИ Всі новини

На Буковині правоохоронець затриманий за нелегальне переправлення чоловіків до Румунії

За виїзд за кордон організатор схеми брав 6 тисяч євро з кожного клієнта

18 вересня 2024, 12:48
Поділіться публікацією:

У Чернівецькій області співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали місцевого правоохоронця, який організовував нелегальне переправлення військовозобов'язаних осіб через кордон з Румунією.

На Буковині правоохоронець затриманий за нелегальне переправлення чоловіків до Румунії

Організатор схеми переправлення чоловіків через кордон. Фото: ГБР

З липня 2024 року правоохоронець забезпечував перевезення чоловіків у прикордонне село на власному автомобілі. Там він особисто проводив їх пішки через лісовий перехід. Вартість таких послуг складала 6 тисяч євро з кожного клієнта.

15 вересня 2024 року затримання відбулося "на гарячому" під час передачі коштів від одного з клієнтів. Після затримання, правоохоронцю було висунуто підозру за статтею 332 частини 3 Кримінального кодексу України, що передбачає незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. За скоєне йому загрожує до 9 років позбавлення волі.                                                                              

Нагадаємо, поліція Донецької області викрила схему нелегального перетину кордону, затримавши організатора. За суму в 6-7 тисяч доларів, чоловік пропонував військовозобов’язаним покинути країну. Він обіцяв допомогти обійти пункти пропуску та переправити їх через кордон до Угорщини.

Крім того, на кордоні з Польщею зафіксовано три інциденти, що свідчать про можливі протиправні дії, пов’язані з укладанням шлюбів без реальних намірів створення сім’ї. У першому випадку 28-річний мешканець Рівненщини уклав шлюб зі своєю 40-річною тещею, яка є особою з інвалідністю I групи. Про інші два випадки – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини