Головна Новини Суспільство Кримінал МВС оприлюднило розмір хабарів, щоб "відмазатися" і вступити
commentss НОВИНИ Всі новини

МВС оприлюднило розмір хабарів, щоб "відмазатися" і вступити

Стали відомі розцінки хабарів у 2021 році, щоб вступити до вишу і не потрапити в армію

15 липня 2021, 16:58
Поділіться публікацією:

Приблизний рівень хабарів, які повинні в певних випадках сплатити жителі областей на Західній Україні, став відомий завдяки телеграм-каналу МВС. Вчора правоохоронці протягом дня затримали одразу двох підозрюваних у хабарництві за ухилення від призову і вступ на навчання до вищого навчального закладу.

МВС оприлюднило розмір хабарів, щоб "відмазатися" і вступити

​​Професора Рівненської медичної академії затримали на хабарі. Фото: МВС України

Так, у Тернопільській області був затриманий заступник комісара районного військкомату. Армієць вимагав неправомірну вигоду від призовника. За ухилення від служби зловмисник хотів отримати 1600 доларів (близько 44 тисяч гривень за нинішнім курсом). За ці гроші військовослужбовець обіцяв надати допомогу в отриманні документів про визнання призовника непридатним до військової служби.

МВС оприлюднило розмір хабарів, щоб ”відмазатися” і вступити - фото 2

Зловмисника затримали на місці передачі грошей. Гроші вилучено. Військовослужбовцю вже повідомили про підозру згідно з частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди). Процесуальне керівництво проводить Львівська обласна прокуратура.

У той самий день правоохоронці затримали на хабарі професора Рівненської медичної академії. "Апетити" у професора були скромніші — він вимагав "всього" 33 тисячі гривень. За ці кошти вчений обіцяв допомогти вступити в цю медакадемію. Неправомірну діяльність викладача викрили оперативники Управління стратегічних розслідувань разом зі слідчими Рівненського обласного управління поліції. 14 липня після отримання обіцяних йому грошей професора затримали "на гарячому".

Вирішується питання про відкриття проти вченого кримінальної справи за статтею 368 частини 3 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди). У разі доведення провини, педагог може провести в місцях позбавлення волі від 5 до 10 років, втратить право обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 3 років, а також залишиться без свого майна в результаті конфіскації.

Раніше в партії "Голос" розповіли про хабарі у Верховній Раді України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини