Головна Новини Суспільство Кримінал Масштабну схему контрабанди підакцизних товарів викрили в Одеській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Масштабну схему контрабанди підакцизних товарів викрили в Одеській області

В Одеській області продавали сигарети без акцизів

10 вересня 2024, 12:51
Поділіться публікацією:

Детективи БЕБ викрили масштабну схему контрабанди сигарет — досудове розслідування справи завершили. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки. 

Масштабну схему контрабанди підакцизних товарів викрили в Одеській області

Детективи розслідували діяльності організованої злочинної групи осіб, які налагодили постачання сигарет із-за кордону та їх продаж по Україні. За даними слідства, група із семи осіб тривалий час займалася контрабандою сигарет — ввозили товар в морських контейнерах, ухиляючись від митного оформлення тютюнової продукції.

Тютюнові вироби завозили через пункти пропуску в містах Рені, Орловка, Кілія та Ізмаїл. Контрабандисти навіть створили мережу торговельних точок в Одеській області, де продавали тютюнові вироби, порушуючи чинне законодавство.

“У Ренійському порту детективи ТУ БЕБ в Одеській області задокументували спробу ввезення та вилучили контейнер контрафактних сигарет з Азії. В ньому знаходилося понад 400 тис. пачок сигарет відомих брендів без марок акцизного податку”, — зазначили у БЕБ.

Товар зловмисники зберігали у передмісті Одеси — для цього спеціально обладнали складські приміщення. Зокрема у 2 ангарах облаштували підвали площею 1 тис. кв.м, вхід до яких здійснювався за допомогою скритого ліфта та підйомного механізму у підлозі.

В одному з таких ангарів під час обшуків детективи БЕБ виявили лінію для сушіння та обробки тютюну. Такі потужності зазвичай встановлюють для виготовлення сигарет в промислових масштабах. Загалом співробітники бюро провели 70 обшуків, за результатами яких вилучили понад 700 тис. пачок тютюнових виробів. Загальна вартість вилучених підакцизних товарів та арештованого майна у кримінальному провадженні складає понад 108 млн грн.

Усім членам злочинної групи повідомлено про підозру: організатору за ч. 2, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 209 КК України, співорганізатору ч. 2, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 209 КК України, іншим учасникам оголошено про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України.

Справу з обвинувальним актом скерували до суду. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Волинській області підробляли засоби для прання




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини