Головна Новини Суспільство Кримінал Масштабна схема торгівлі людьми діяла в Україні: іноземці платили за немовлят до 70 тис. євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Масштабна схема торгівлі людьми діяла в Україні: іноземці платили за немовлят до 70 тис. євро

Злочинна група вербувала за кордоном одностатеві пари та “продавала” їм дітей

сьогодні, 17:47
Поділіться публікацією:

У Києві винесли перші вироки у справі торгівлі людьми у частині репродуктології. Злочинна група в Україні займалася продажем немовлят для чоловіків-іноземців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури. 

Масштабна схема торгівлі людьми діяла в Україні: іноземці платили за немовлят до 70 тис. євро

Ілюстративне фото

Учасники схеми із торгівлі людьми отримали перші три вироки. “За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Оболонської окружної прокуратури перші три вироки отримали адміністратори клінік та адвокат, обвинувачені у вербуванні людей з метою експлуатації з використанням обману та уразливого стану потерпілих, вчиненому повторно у складі злочинної організації (ч. 2 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 149 КК України)”, — повідомили у прокуратурі. 

Враховуючи співпрацю зі слідством, обвинувачених засудили до 5 років позбавлення волі із встановленням іспитового терміну на 3 роки.

“Найближчими днями до суду буде скеровано обвинувальний акт щодо організатора схеми та інших співучасників”, — уточнили у прокуратурі. Загалом до реалізації схеми було залучено 12 учасників. За даними слідства, зловмисники за кордоном вербували одностатеві пари, а сурогатних матерів підбирали в Україні, які народжували їм дітей. І переправляли малюків за рубіж.  Пакет “під ключ” для іноземців коштував 69 000 євро. У вартість входили: 

  • юридичний супровід, 

  • приліт в Україну, 

  • обрання донорки, 

  • створення ембріона, 

  • підбір сурогатної матері, 

  • супровід вагітності, 

  • реєстрація дитини,

  • повернення в країну проживання.

Сурогатних матерів шукали серед жінок з фінансовими труднощами, часто без освіти та бажано з периферії, частіше із Харківської області. за даними правоохоронців злочинна група працювала мінімум з 2019 року. 

“Зазначимо, що українське законодавство дозволяє звернутись за допомогою до послуг сурогатної матері лише сімейним парам, які за станом здоров’я не можуть стати батьками без допомоги лікарів. Тобто це мають бути виключно чоловік та дружина (подружжя)”, — наголосили у міській прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що батьків можуть оштрафувати за порушення правил реєстрації новонароджених




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини