Головна Новини Суспільство Кримінал Махінація з землею у Києві на мільйон доларів - схему викрило СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Махінація з землею у Києві на мільйон доларів - схему викрило СБУ

Земельні ділянки перепродувались з використанням підробних документів та судів у іншій області

28 жовтня 2021, 13:16
Поділіться публікацією:

Працівники СБУ виявили зловмисників, які проводили незаконні оборудки із земельними ділянками у Києві. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Махінація з землею у Києві на мільйон доларів - схему викрило СБУ

Спецоперація із затримання земельних ділків - фото СБУ

Спецоперація із затримки організованого угрупування махінаторів відбулась 28 жовтня 2021 р. у столиці. Правоохоронці знешкодили зловмисників, які незаконно заволоділи землею міської громади. Їх затримали під час передачі сумки з одним мільйонів доларів.

Підозрювані реалізували давно відомий злочинний механізм. Вони фальшували низку документів: договори про купівлю-продаж землі та акти, які засвідчують право власності. З цими документами фігуранти звернулись у один з судів у Миколаївській області. Їхня мета полягала у тому, щоб чотирма земельними ділянками заволоділа підконтрольна їм компанія. Суд приймав "позитивне" рішення, відповідні дані вносились до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Відтепер усі документи на землю вже були "законні". Після цього зловмисники шукали покупців, які хотіли б придбати земельну ділянку у Києві.

Правоохоронці затримали ділків у момент, коли вони отримували один мільйон доларів готівкою у спортивній сумці від потенційних покупців. Слідство має ще з'ясувати спільників, які допомагали їм із земельними махінаціями.

Кримінальне провадження стосовно підозрюваних відкрите за ч. 4 с. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство у особливо великих розмірах, вчинене групою осіб. Якщо суд визнає їх винними, вони можуть бути покарані на термін від 5 до 12 років, майно – конфіскується.

Читачі видання "Коментарі" можуть ознайомитись зі статтею, у якій описуються особливості продажу заводу "Більшовик" у центрі Києва. Нагадуємо, дорогоцінні землі у столиці придбала компанія з чотиритисячним статутним капіталом за суму у півтора мільйони гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини