Головна Новини Суспільство Кримінал Львівські правоохоронці ліквідували групу фальшивомонетників
commentss НОВИНИ Всі новини

Львівські правоохоронці ліквідували групу фальшивомонетників

У Львові затримано злочинну групу, що займалася збутом фальшивих доларів США

сьогодні, 14:17
Поділіться публікацією:

У Львові детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) виявили та затримали організовану злочинну групу, що займалася реалізацією фальшивої іноземної валюти. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Львівські правоохоронці ліквідували групу фальшивомонетників

Збут фальшивих доларів. Фото: БЕБ

В ході досудового розслідування було з’ясовано, що до складу злочинної групи входило п’ять осіб, а ще двоє учасників залучалися до їхньої діяльності час від часу. Зловмисники купували фальшиві долари США, а потім обмінювали їх на гривні в різних пунктах обміну валют. Крім того, вони використовували підроблену валюту для оплати за вживану техніку.

Детективи задокументували шість епізодів злочинної діяльності, під час яких фальшивомонетники реалізували 6 600 підроблених доларів США та намагалися збути ще 3 300 доларів.

В рамках проведених заходів правоохоронці здійснили 14 обшуків, під час яких було вилучено п’ять автомобілів, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, військово-облікові документи на різних осіб, понад 230 тисяч гривень готівкою в еквіваленті, а також 20 500 доларів США з ознаками підробки.

У результаті слідства БЕБ повідомило про підозру семи учасникам кримінального провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України, включаючи статті, що стосуються фальшивомонетництва. На цю мить всі члени злочинної групи затримані, а суд обрав для них запобіжні заходи: тримання під вартою з можливістю внесення застави у 10 мільйонів гривень та домашній арешт у нічний час.

Львівські правоохоронці ліквідували групу фальшивомонетників - фото 2
Львівські правоохоронці ліквідували групу фальшивомонетників - фото 3
Львівські правоохоронці ліквідували групу фальшивомонетників - фото 4
Львівські правоохоронці ліквідували групу фальшивомонетників - фото 5
Львівські правоохоронці ліквідували групу фальшивомонетників - фото 6

Нагадаємо, в Україні стали виявляти більше фальшивих купюр – підробляють гривні, а також іноземні валюти. У першому півріччі 2024 року на 1 млн штук справжніх банкнот припадало 3,4 підробки. Це приріст у 62% до минулого року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини