Головна Новини Суспільство Кримінал 85 тис. доларів за оренду землі: судитимуть спільника народного депутата
commentss НОВИНИ Всі новини

85 тис. доларів за оренду землі: судитимуть спільника народного депутата

Нардеп Анатолій Грунько та його спільники вимагали хабар у підприємця за оренду землі

сьогодні, 12:29
Поділіться публікацією:

Спільник народного депутата, який допомагав народному обранцю вимагати неправомірну вигоду, опиниться на лаві підсудних. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національного антикорупційного бюро України.  

85 тис. доларів за оренду землі: судитимуть спільника народного депутата

Ілюстративне фото

Спільника чинного народного депутата України, якого викрили на одержанні неправомірної вигоди у сумі 85 тис. дол. США, судитимуть за ч. 3 ст. 369, ч. 5 ст. 190 КК України. 

Слідство встановило, що нардеп (голова Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України) запропонував підприємцю отримати під обробку землю. Земельна ділянка знаходилася у постійному користуванні держпідприємства академії. Тож, що отримати землю, підприємець мав підкупити службових осіб НААНУ та місцевого топпосадовця.

За кожен гектар землі та неперешкоджання своїй діяльності аграрій мав “заплатити” 130 доларів США неправомірної вигоди.

“У результаті досягнутих домовленостей, за надання для обробки земель площею 1700 га одного з державних підприємств сума неправомірної вигоди сягнула 221 тис. дол. США. З них 85 тис. дол. США підприємець мав передати авансом до початку обробки”, — повідомили в НАБУ.

Народного депутата та його спільників викрили “на гарячому” під час отримання коштів. 

“Обвинувальний акт стосовно народного обранця та одного зі спільників скерували до суду у лютому цього року. Матеріали стосовно ще одного співучасника виділили в окреме провадження”, — повідомили в НАБУ. 

Прізвище нардепа не вказують, але із матеріалів справи можна зрозуміти, що йдеться про народного обранця Анатолії Гунька.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про розкрадання коштів на будівництві фортифікацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини