Головна Новини Суспільство Кримінал Корупційна схема вартістю 600 млн гривень в елітній Конча-Заспі: СБУ викрила посадовців на оборудках
commentss НОВИНИ Всі новини

Корупційна схема вартістю 600 млн гривень в елітній Конча-Заспі: СБУ викрила посадовців на оборудках

Спеціалісти оцінили незаконно здані в оренду ділянки в понад 600 млн гривен. Відомо, що половина земель розташовується на базі відпочинку АО «Укрпошта»

14 вересня 2020, 18:56
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України викрила посадовців Козинської селищної ради, які діяли спільно з представниками  управління Держземагентства в Обухівському районі Київської області, в багатомільйонних незаконних схемах з елітними земельними ділянками на території Конча-Заспи. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Корупційна схема вартістю 600 млн гривень в елітній Конча-Заспі: СБУ викрила посадовців на оборудках

Джерело: прес-центр СБУ

Йдеться, що посадові особи, використовуючи службове становище, здали в оренду майже на півстоліття київській  приватній фірмі 27 га землі рекреаційного призначення.

Спеціалісти оцінили незаконно здані в оренду ділянки в понад 600 млн гривен. Відомо, що половина земель розташовується на базі відпочинку АО "Укрпошта".

Як повідомляє прес-служба відомства, з метою виявлення доказів незаконної схеми, було проведено ряд  обшуків в приміщеннях селищної ради, а також в юридичній установі, яка сприяла проведенню угоди.

Підозрюваним інкримінується вчинення злочину, покарання за який передбачається ст. 364 "Зловживання владою". Наразі посадовими особами СБУ вживаються заходи щодо повернення земельних ділянок у власність ОТГ. За рішенням суду на зазначені земельні ділянки накладено арешт і встановлено заборону на їх відчуження.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що суд зобов'язав СБУ порушити кримінальну справу за підозрою Єрмака в державній зраді і шпигунстві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини